De Indische Buurt komt op 4 september samen op het Timorplein voor knusse editie van het Indische Buurt Festival

De Indische Buurt komt op 4 september samen op het Timorplein voor knusse editie van het Indische Buurt Festival

Aanstaande zaterdag, 4 september is het zover. De Indische Buurt komt samen op het Indische Buurt Festival op het Timorplein in Amsterdam-Oost. Verwacht een mooie, intieme editie met meer dan veertig buurtinitiatieven, mooie muzikale acts in de Muziektuin, een kunstmarkt met performances, Poppenkast Opgepast voor de allerkleinsten en een culturele tour door de buurt.

Om 12.30 uur wordt het festival geopend door stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter waarna het muzikale programma van start gaat in MuziekTuin Cultopia, gepresenteerd door Rachid Chtit. Met de voeten in het gras kan er genoten worden van optredens van de Italiaanse singer-songwriter Marta Arpini, Van Piekeren, The Jones Project, Olaf Keus Brazilian Quartet, spoken word van Trio Totaal en DJ-acts van DJ Riddim Jev en DJ Gatinha. Reggae/Dancehall zangares ‘Bella Rose zal op het festival haar nieuwe single presenteren en bij de kraam van TransAmsterdam verzorgt Chayden Richie een spetterend optreden.

Op de InitiatievenMarkt kun je je laten informeren over de programmering voor het nieuwe seizoen van de leukste wijkinitiatieven. Aanwezig met een kraam zijn: Afvalpaleis/FIX Brigade, A La Saar Creation, Assadaaka, Brandweer Amsterdam, Buurthulp Oost, Civic,  Cultuurtuin Taman Budaya, De Buurtkringloop, De Gezonde Stad, De Meevaart, Elance Academy, Fonds voor Oost, Geheugen van Oost, GroenDoen/ Vrienden van het Flevopark, Het Zakgeldproject, Indische Buurtschool, Jeugdland, Life&Style, Meander Massage, Mindfulness voor de buurt, Ondernemersvereniging Maksassarplein, Ouder Kind Team PAO/Steunpunt Vluchtelingen, Re-Play spelinloop, SPE, Stadsdeel Oost Sport, Statushouders Science Park, Steunpunt Vluchtelingen, Stichting MOI, Streetsmart, The Moneyschool, Vereniging AANEEN, Vrouwen voor Vrouwen Oost, Wijkkunde en ZONE 3.

In de ‘KunstStraat’ kun je de beste kunst uit de wijk zien. Laat je verrassen en inspireren door het werk van o.a. Asaala, Buurtatelier, Camille van Neer, Dodolized, Erna Leussink, Esra Sakir Film, Grafische Werkplaats Amsterdam, Jonathan Schuit, KRIMPclub, Marktcollectief, News Art, Open Oost, Robert Pennekamp, toneelgroep Tijger, Sondel Art en Trans Art School.

Indische Buurt Festival 2021

Waar: Timorplein, voor StayOkay in Amsterdam Oost

Hoe laat: 12.00 – 18.00 uur

Toegang tot het festival is alleen mogelijk met een geldig vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test via Testen Voor Toegang.

Het Indische Buurt Festival wordt de hele dag live uitgezonden door IBTV via op Facebook en Youtube.

Meer informatie: https://www.indischebuurtfestival.nl/ en https://ibtv.nl/

About Jessica de Wal