‘Punch’ is de nieuw single van Lukas Batteau, nieuw album wordt volgend jaar verwacht

‘Punch’ is de nieuw single van Lukas Batteau, nieuw album wordt volgend jaar verwacht

Lukas Batteau zal begin volgend jaar een langverwacht, nieuw album uitbrengen. Maar voordat dat zo ver is, brengt hij vandaag de nieuwe single ‘Punch’ uit. Een verhalende en introspectieve track gebaseerd op een droom die tot Lukas kwam tijdens één van de quarantaine periodes.

Het nieuwe album van Lukas Batteau gaat ‘While I Was Sleeping’ heten. Elk nummer op het album gaat over een droom, ontstaan tijdens de lockdowns van 2020. Waarbij Lukas steeds meer vervreemd raakte van wat er om hem heen gebeurde. Lukas licht toe: “Het nieuws was groot en heftig, maar toch voelde ik een afstand, omdat ik er maar weinig mensen echt over sprak. Zo kwam ik voor mijn gevoel in een toestand terecht wat ik herken van dromen – je maakt iets groots en heftigs mee, maar je kan het allemaal niet zo plaatsen. Je maakt het allemaal maar wazig mee. Ik besloot om dromen bij te houden, en een aantal daarvan zijn nummers geworden. Zo ook Punch.”

Lukas voegt toe over de achtergrond van ‘Punch’: “Ik droomde dat ik in mijn auto zat, op een parkeerplaats langs de snelweg. Opeens zag ik iemand, mogelijk een vrachtwagenchauffeur, langzaam langs me lopen, met zijn armen in de lucht zwaaiend. Eerst was ik verbaasd, maar toen realiseerde ik me dat hij boksbewegingen aan het oefenen was, en langzaam in de lucht sloeg. Ik herinner me dat ik dacht: je zult nooit iemand slaan als je zo traag beweegt.”

Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Hij werd door 3VOOR12 al eens de nieuwe Ben Howard genoemd, maar sommigen horen ook een Eddie Vedder van Into The Wild. De single ‘Telescope’ van het album ‘Slow Traveler’ uit 2018 werd meer dan 6 miljoen keer gestreamd. Hij speelde op bekende podia in binnen- en buitenland en stond in het voorprogramma van internationale artiesten als Tracy Bonham, Gomez en Megafaun, maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Miss Montreal.

Beluister ‘Punch’ via: https://revancherecords.co/lukasbatteau-punch

www.lukasbatteau.com

About Jessica de Wal