‘Fool Alone’ van ViVii laat horen dat het nog steeds mogelijk is om te dromen

‘Fool Alone’ van ViVii laat horen dat het nog steeds mogelijk is om te dromen

‘Fool Alone’ is de nieuwe single van de Zweedse droompopgroep ViVii. Na ‘Summer Of 99’ en ‘Rendevouz’ is het de derde single van het nieuwe album dat volgend jaar mei zal uitkomen. ‘Fool Alone’ zet met zijn gelaagde en meeslepende sfeer en de prachtige weemoedige vocalen, de toon van wat we kunnen verwachten van het nieuwe album.

‘Fool Alone’ is de openingstrack van ViVii’s nog titelloze, aanstaande tweede album. Een openingsverklaring en een belofte voor een hoopvol  2021. Het leven is momenteel misschien verwarrend en ingewikkeld, naar met een nummer als ‘Fool Alone’ laat ViVii horen dat het nog steeds mogelijk is om zorgeloos te zijn en om te dromen.

De single klinkt als iets uit de jaren zestig. Het heeft iets heel vertrouwds, maar ook gloednieuws“, zegt producer Anders Eckeborn. “En het is zo’n simpel nummer. Al onze nummers beginnen meestal eenvoudig, maar dan voegen we in de studio alle elektronica toe. Door deze werkwijze kunnen we al onze nummers ook nog steeds akoestisch spelen.” Emil Jonsson voegt toe: “Dát is de kern van onze liedjes: gitaar, zang, goede harmonieën.

Naast de release van de nieuwe single heeft de band ook een prachtige live versie opgenomen, die je hier kunt bekijken.

ViVii’s eerste single ‘Savant’ uit 2018 behaalde meer dan 4,5 miljoen Spotify streams. Hun debuutalbum kwam vorig jaar uit en is meer dan 14 miljoen keer gestreamd. De vorige vijf single releases van ViVii hebben allemaal de top 5 bereikt van de Hype Machine-hitlijst, ‘And Tragic’ en ‘Suckerpunch’ behaalden de eerste plaats. In Nederland speelde de band op Eurosonic 2019 en werd opgepikt door onder andere 3FM, 3voor12 en 2metersessies.

‘Fool Alone’ komt uit via Dumont Dumont (bekend van Sean Christopher, Charlie Cunningham, RY X, Josin). Beluister de single via de streamingdiensten: https://orcd.co/vivii_foolalone.

https://www.facebook.com/vivii.music

About Jessica de Wal