‘Warning Bell’ van Daniel Trakell vandaag uit

‘Warning Bell’ van Daniel Trakell vandaag uit

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren ‘70 en double tracking vocals, en roept vergelijkingen op met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en het vroege werk van Bon Iver.

‘Warning Bell’ is het debuutalbum van de Australische artiest. Tijdens de opnames van het album werd Daniel geïnspireerd door artiesten als Elliott Smith, Neil Young, Whitney, Kurt Vile, Bahamas, Big Thief, The Beatles en Andy Shauf.

Samen met zijn vaste producer en goede vriend Josh Barber (Gretta Ray, Gotye, Archie Roach), ging Daniel naar Nashville waar ze de helft van het album opnamen in de Alex the Great Studios (Bob Evans, Missy Higgins). De tweede helft van ‘Warning Bell’ kwam tot stand na een nieuw platencontract bij het Zweedse label Dumont Dumont, waarna hij de opnames afrondde in de The Aviary Studio in Melbourne.

Van het album zijn tot nu toe de singles ‘Turnaround’, ‘Widom/Boredom’, ‘Let Me Be’ en ‘Come To’ uitgekomen. Samen zijn de singles goed voor bijna 750.000 Spotify streams.

‘Let Me Be’ was te horen in een aflevering van de hit-serie ‘Better Things’ van FX Networks/ Hulu/ HBO. Voor ‘Turnaround’ en ‘Let Me Be’ nam Daniel live-video’s op in het prachtige Warburton Valley, een uur buiten Melbourne. Warburton staat bekend om de kristalheldere Yarra-rivier en verschillende indrukwekkende trails.

Na het winnen van een wedstrijd van de Australische nationale omroep Triple J in 2016 waarna hij een videoclip mocht maken, bracht Daniel het jaar daarop zijn debuut-EP uit. De video voor het titelnummer ‘Paradise’ beleefde de première via Rolling Stone Australia.

‘Warning Bell’ komt uit via Dumont Dumont, het label achter onder andere Sean Christopher, ViVii, Charlie Cunningham en RY X. Beluister het album via de verschillende platforms: https://orcd.co/danieltrakellwarningbell

www.danieltrakell.com/
www.facebook.com/daniel.trakell

About Jessica de Wal