Indianizer brengt nieuwe single uit; politiek getinte boodschap, beukende drums en etnische gitaarriffs

Indianizer brengt nieuwe single uit; politiek getinte boodschap, beukende drums en etnische gitaarriffs

‘Horoscopic (Saturn returns)’ is de dynamische, nieuwe single van Indianizer. Met beukende drums, een Afro-dance allure en etnische gitaarriffs nemen de Italianen je mee op een psychedelische reis door de realiteit. ‘Horoscopic (Saturn returns)’ is afkomstig van het derde album ‘Nadir’ dat in het najaar uitkomt.

Indianizer is een psychtropicalbeat band uit Turijn. Het eerste album ‘Neon Hawai’ haalde de Noisey Top 50 albums van 2015. Het succes van het tweede album ‘Zenith’ (2018) leidde in hun thuisland tot de voorprogramma’s van King Gizzard & the Lizard Wizard en The War On Drugs. Het viertal maakte hun Nederlandse podiumdebuut op ESNS 2019. Deze zomer speelt de band in ons land onder andere op Schippop, Surfana Festival en Epop.

De inspiratie voor ‘Horoscopic (Saturn Returns)’ zijn de revolutionaire toespraken van Thomas Sankara*, de eerste president van Burkina Faso en één van de machtigste Afrikaanse politici. Indianizer wil geen politieke band zijn, maar ze bespreken wel graag politieke zaken. Zanger en gitarist Riccardo Salvini legt uit: “We zijn het absoluut eens met Sankara als hij uitlegt hoe Europa’s fortuin gebaseerd is op het lot van Afrika. De chaos die op het continent gecreëerd is, is onze verantwoordelijkheid.

De clip voor ‘Horoscopic (Saturn Returns)’ maakte Indianizer samen met videograaf Gabriele Bertotti. Bekijk de clip op Youtube: https://youtu.be/Uhyl-B0apPM.

Indianizer live data:

Zaterdag 15 juni Schippop, Schipluiden
Woensdag 19 juni Woodstock, Bloemendaal aan Zee
Donderdag 20 juni Tankstation, Enschede
Vrijdag 6 september Surfana Festival, Bloemendaal aan Zee
Zaterdag 7 september Epop, Epe

About Jessica de Wal