Indie band Baker-Miller Noir brengt debuutsingle Ashes uit

Indie band Baker-Miller Noir brengt debuutsingle Ashes uit

‘Durf te dromen, ondanks wat verloren is gegaan’

De Utrechtse indie band ‘Baker-Miller Noir’ brengt vrijdag 27 januari haar eerste single ‘Ashes’ uit, inclusief videoclip. Het is de eerste single van de aankomende EP van het driekoppige collectief.

Zwaarmoedig, maar hoopvol. Dat is hoe bassist en zangeres Agnes Loonstra Ashes beschrijft. ‘Het nummer gaat over afscheid nemen van het verleden en opnieuw beginnen,’ vertelt ze. ‘Over loslaten wat verloren is gegaan en toch de moed hebben om groot te dromen en te bouwen aan iets nieuws. As is een vruchtbare voedingsbodem.’

De band schreef het nummer in een huisje in het bos. Die afzondering is terug te horen in de muziek. Agnes: ‘Het ideale moment om dit nummer te luisteren is tijdens een eenzame boswandeling in de schemering.’ Dat beeld vormde ook de inspiratie voor de clip. Het neemt je mee naar een wonderlijke, dromerige wereld waar natuur vervlecht met neontinten.

Baker-Miller Noir bestaat uit Agnes Loonstra (zang en bas), Bart van Gemert (drums) en Freek Rijna (gitaar). De muzikanten speelden jarenlang samen in bands, tours en projecten voordat Baker-Miller Noir in 2022 het levenslicht zag. Afgelopen zomer nam het trio haar debuut EP op in Ruisendaal Studios samen met Roy van Rosendaal (Figgy, Judy Blank). De band brengt de nummers dit jaar uit als single releases.

Beluister ‘Ashes’ via een streamingdienst van je keuze: https://linktr.ee/bakermillernoir

Bekijk ‘Ashes’ op Youtube: https://youtu.be/Tcx-KqQSCkk

Volg Baker-Miller Noir op Instagram: https://www.instagram.com/bakermillernoir/ 

About Jessica de Wal