Itchy Teeth laat je ontsnappen aan de moderne tijd

Itchy Teeth laat je ontsnappen aan de moderne tijd

itchy teeth gig poster 2016Itchy Teeth is een alternatieve Britse rock band die leeft vanuit hun auto. Samen met hun Fenders, lp’s, fanzines en oranje drum kit trekken ze door Europa om overal muziek te maken. Door thuis alles achter zich te laten, kunnen ze zich volledig concentreren op het bandleven en uit iedere dag het maximale halen.

Het afgelopen half jaar tekende Itchy Teeth een platencontract met indie label Four Twenty Records, en nam hun debuutalbum op. Ook was er radio succes met de single ‘Time Machine’ en speelde de band drukbezochte shows in Italië, Duitsland en Nederland.

Debuutalbum ‘Itchy Teeth’ wordt op 12 augustus 2016 verwacht. Het album werd in één dag opgenomen in een bunker diep in Duitsland. De muzikanten speelden alles live in om zo goed mogelijk het gevoel van de band vast te leggen. Er staat een aantal ‘eerste takes’ op het album en hier en daar hoor je gekke geluiden of een noot die net niet gehaald wordt. Het is het soort charme waar Itchy Teeth van houdt.

Het album laat je ontsnappen aan de moderne tijd maar deze ook accepteren. De songs gaan over tijd – en ruimtereizen, het einde van de wereld, technologie en religie. De band vertelt: “De nummers zijn als vrienden voor ons. Vrienden die we telkens beter leren kennen, elke avond als we de songs live spelen. We laten veel van onszelf horen. Het was ons uitgangspunt om een plaat te maken die ons weergeeft zoals we nu zijn.”

www.itchyteeth.co.uk

www.facebook.com/itchyteeth

www.fourtwentyrecords.com

About Jessica de Wal