Ivan Waters openhartig op nieuw album ‘Out Of Control’

Ivan Waters openhartig op nieuw album ‘Out Of Control’

img_1982-copyDit najaar komt het nieuwe album van Ivan Waters uit. ‘Out Of Control’ is de derde release van de in Australië geboren muzikant en zijn meest openhartige album tot nu toe.

Op 15-jarige leeftijd verliet Ivan zijn ouderlijk huis om Australië te verkennen. Beinvloed door artiesten als Cat Stevens, Stevie Wonder, Pink Floyd and Crosby Stills & Nash, begon hij met gitaarspelen en het schrijven van zijn eigen muziek. Na zijn diensttijd in het Australische leger verhuisde Ivan in de zomer van 2011 naar Europa. Hij voelde zicht het meest thuis in Amsterdam en maakte van de hoofdstad zijn nieuwe thuisbasis.

De negen liedjes op ‘Out Of Control’ combineren de oprechtheid van psychedelische rock met de eenvoud van singer songwriting en veel oog voor detail. Het album is opgenomen in de analoge studio van Amsterdam Recording Company. Omdat de arrangementen van de songs veelal zijn ontstaan tijdens liveoptredens, geeft ‘Out Of Control’ een behoorlijk goed beeld van hoe Ivan en zijn band live klinken.

De eerste single is de relaxte track ‘In The Middle’. Omdat Ivan zo min mogelijk mainstream media volgt, voelde hij zich erg vrij tijdens het opnemen van het album. Dit gaf hem de gelegenheid om de liedjes precies zo te maken zoals hij zelf wilde, zonder invloeden van buitenaf. ‘In The Middle’ gaat over geen onderdeel uitmaken van de ratrace en tot de realisatie komen dat je niet veel nodig hebt.

‘Out Of Control’ komt uit op 14 oktober 2016.  De release wordt gevierd met een serie concerten. Voor de actuele data hou je de website www.ivanwatersmusic.com in de gaten.

About Jessica de Wal