LAVALU presenteert nieuwe album ‘Earthbound’ in het Concertgebouw op 8 april

LAVALU presenteert nieuwe album ‘Earthbound’ in het Concertgebouw op 8 april

Met Earthbound slaat Lavalu een brug tussen pop en klassiek. Met altvioliste Roosmarijn Tuenter en cellist Paul Rittel sluit ze een drieluik albums af. Op vrijdag 8 april is de ‘Earthbound’ releaseparty in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.  

Dichtbij de grond -ook in sound- speelt LAVALU nu voor het eerst in trio-bezetting. Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang) zijn beiden artiesten met net als LAVALU één voet in de popmuziek en één in de klassieke wereld. Earthbound put kracht uit de bassen van de piano, de warmte van altviool en de diepte van cello. En toch, samen brengen ze meer effectpedalen naar het podium dan de gemiddelde pop-act. LAVALU’s ‘Kamermuziek voor nú’ krijgt er een stevig broertje bij. ‘Earthbound’ klinkt warm en als een veilige haven, maar neemt je tegelijkertijd mee op pad door de krochten van een maker in reflectie. Songs die je geest laten vliegen, onder de urgente en innige begeleiding van LAVALU en haar trio.

LAVALU presenteert ‘Earthbound’ in het Concertgebouw, Amsterdam

Vrijdag 8 april 2022

Tijd: 20:15 – 22:00

Kaarten: vanaf € 22,50 via https://tix.concertgebouw.nl/

Met haar laatste uitgebrachte single ‘Oozing’ belandde zij in de New in Pop playlist van Apple Music, een uitgebreid interview in De Gelderlander volgde en radio 4 programma Podium (presentatie: Dieuwertje Blok) heeft de nationale radio-première op 25 maart, waar LAVALU met haar nieuwe trio songs van haar nieuwe album live ten gehore zal brengen. Rondom de release van ‘Earthbound’ heeft LAVALU op nationale televisie opgetreden in Talkshow M en bij NPO Cultuurbooster.

www.lavalu.nl

About Jessica de Wal