Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band brengen twee nieuwe albums uit met materiaal geschreven tijdens 400 Quarantine Sessions

Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band brengen twee nieuwe albums uit met materiaal geschreven tijdens 400 Quarantine Sessions

Toen de coronapandemie op zijn hoogtepunt was, speelde Jon Roniger elke avond een livestreamsessie vanuit zijn huis in New Orleans. De singer-songwriter schreef veel nieuwe muziek en bracht elke week een gloednieuw nummer uit tijdens zijn nachtelijke ‘The Quarantine Sessions’. In de loop van meer dan 400 sessies, nam Jon de tijd om de liedjes uit te kiezen die hij het leukst vond en de meeste betekenis voor hem hadden. Deze 22 nummers vormen de twee albums “Let’s Get Lost” en “Live at 6010”.

Het studioalbum “Let’s Get Lost” werd uitgebracht in maart 2021. Omdat Jon de live energie van de band wilde vastleggen, brengt hij ook het live album “Live at 6010” met nog eens elf nieuwe nummers uit. Voor de opnames richtten Jon en zijn The Good For Nothin’ Band een studio in, in de Vision Wood Gallery in New Orleans en nodigden een kleine groep mensen uit. “Live at 6010” is een authentieke weergave van Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band; alle nummers zijn live opgenomen zonder enige nabewerking of overdubs. “Live at 6010” komt in augustus 2021 uit.

Jon: “Hoewel New Orleans nog in lockdown was, wilde ik toch weer spelen met de band. Ik had zoveel nieuw materiaal klaarliggen, en ik was niet van plan om de pandemie het momentum dat we hadden gecreëerd een halt te laten toeroepen. We gingen eind 2020 de studio in om “Let’s Get Lost” te maken en voltooiden het album begin 2021. Met twee nieuwe albums met allemaal nieuw materiaal, en een aanstaande tour, heb ik het gevoel dat we op de goede weg zijn om de pandemie te verslaan.”

Dit najaar keren Jon & The Good For Nothin’ Band terug naar Europa voor een vijfde Europese tour met deze bandformatie. In november 2021 zal de band een aantal clubshows spelen in Eindhoven, Helmond, Amsterdam, Gemert, Sarreguemines (FR), Saarbrücken (DE), Hamburg (DE), Kiel (DE), Aarhus (DK) en Kopenhagen (DK). Ook zullen ze in 2021 en 2022 op een aantal festivals spelen zoals The Ingolstadt Blues Festival, Vinter Fest Denemarken, The Copenhagen Jazz Festival en Festival REM in Frankrijk.

Jon besluit: “2020 was een gek jaar met alle lockdowns. Maar tegelijkertijd boden die ook zo’n mooie kans om te schrijven. Ik ken veel creatieve mensen en bijna allemaal waren ze erg productief tijdens de quarantaineperiodes. Het was een zegen en een vloek. Niemand wilde dat het zou gebeuren, maar als kunstenaars moesten we profiteren van de tijd die we kregen om te creëren. Ik denk dat 2022 een heel boeiend jaar gaat worden op muzikaal gebied. Ik kan niet wachten om te zien, horen en ervaren wat er uit het creatieve collectieve bewustzijn voortkomt.”

Beluister “Let’s Get Lost” via: https://spoti.fi/3yXxaG0
Beluister “Live at 6010” via: https://spoti.fi/3g4DLqo

Voor meer informatie:
https://jonronigermusic.com/
http://www.thegoodfornothinband.com/

About Jessica de Wal