Zweeds dreampop trio ViVii kondigt optreden op London Calling en nieuwe single aan

Zweeds dreampop trio ViVii kondigt optreden op London Calling en nieuwe single aan

Het Zweedse dreampop trio ViVii beleeft deze maand hun Nederlandse podiumdebuut. De band pakt meteen groots uit met een optreden op het London Calling Festival in Paradiso, waar zij op zaterdag 27 oktober zullen spelen.

Vandaag komt de nieuwe single ‘Suckerpunch’ uit. Het is de opvolger van de veelgeprezen debuut EP ‘Savant’ die in mei van dit jaar uitkwam. De singles ‘Savant’ en ‘Siv (You & I)’ trokken de aandacht van belangrijke blogs en de EP is in totaal meer dan 1,5 miljoen keer gestreamd. ‘Suckerpunch’ komt uit via het Zweedse label Dumont Dumont (Sean Christopher (NL), Ry X, Charlie Cunningham, Josin).

De spil van ViVii wordt gevormd door Emil en Caroline Jonsson. De twee leerden elkaar als kind kennen op zomerkamp in Gothenborg, werden als tieners verliefd en trouwden als twintigers om daarna op een lange huwelijksreis naar Amerika te gaan. Ze woonden in New York waar ze soulzanger Tye Tribbett ontmoetten, met wie ze op tour gingen als onderdeel van zijn gospelkoor. Na een wilde tijd on the road, besloten Emil en Caroline terug te keren naar Zweden, om vanuit Stockholm aan hun eigen muziek te werken.

ViVii  ging thuis aan de slag met hun eigen geluid. Ze maken dreampop geinspireerd door de muziek uit hun jeugd, oude vinylplaten van hun grootouders, indie-pop hits, gospelkoren en klassieke muziek. Versterkt door producer Anders Eckeborn weten Emil en Caroline een geheel eigen geluid neer te zetten.

Facebook https://www.facebook.com/vivii.music/

Twitter https://twitter.com/Vivii_official

Instagram https://www.instagram.com/vivii.official

Soundcloud https://soundcloud.com/viviiofficial

About Jessica de Wal