Bianca James brengt nieuwe single ‘Black & Blue’ uit

Bianca James brengt nieuwe single ‘Black & Blue’ uit

Terwijl de Canadese retropopzangeres Bianca James op dit moment in Amsterdam werkt aan nieuwe muziek, lanceert ze vandaag haar gloednieuwe track ‘Black & Blue’. Dit is de derde single van haar langverwachte debuutalbum ‘Bianca James’, dat op 4 augustus 2023 uitkomt via Gypsy Soul/Warner/Fuga.

In het urgente en tegelijkertijd contemplatieve nummer ‘Black & Blue’ weigert Bianca James genoegen te nemen met een uitzichtloze realiteit. “Het gaat erom een grens te trekken en je te realiseren dat de kortdurende pijn die het beëindigen van een relatie met zich meebrengt, beter is dan langdurig emotioneel lijden onder een slechte relatie” vertelt Bianca.

‘Black & Blue’ is geproduceerd door Thomas McKay, genomineerd voor een JUNO Award, in de iconische Konk Studios van The Kinks in Londen. ‘Black & Blue’ combineert een moderne productie met nostalgische elementen, een meeslepende ritmesectie en achtergrondvocalen geïnspireerd door Motown-records, tot een krachtig geheel.
Afbeelding
Opgegroeid in Montreal met een Italiaanse vader en een moeder van Britse afkomst, heeft Bianca altijd bewondering gehad voor de wilde, vrije levensstijl van de Italiaanse en Franse Rivièra en de bruisende rock-‘n-rollscene in het Londen van de jaren zestig. Ze zong voortdurend en ontwikkelde haar stem door mee te zingen met klassieke platen die op de platenspeler van haar familie werden afgespeeld. “Ik droomde ervan om in Londen te wonen, naar Parijs of Zuid-Frankrijk te reizen en shows te spelen met een geweldige band. Deze droom is de inspiratie geweest voor dit album.”

Tijdloos is misschien wel de beste manier om Bianca’s eigentijdse benadering van een klassiek internationaal geluid te beschrijven. Haar muziek roept herinneringen op aan Amerikaanse en Britse muziek uit de jaren ’60 en combineert elementen van Motown, soul en moderne pop.
‘Bianca James’ wordt uitgebracht op 4 augustus 2023 via Gypsy Soul/Warner/Fuga.

Website: https://www.biancajamesmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/thebiancajames
Instagram: https://www.instagram.com/thebiancajames/
Youtube: https://www.youtube.com/@thebiancajames
Tiktok: https://www.tiktok.com/@thebiancajames

About Jessica de Wal