Tijdloos debuutalbum Bianca James vandaag uit

Tijdloos debuutalbum Bianca James vandaag uit

Op haar titelloze debuutalbum vol aanstekelijke retropop presenteert de Canadese Bianca James zich als een meeslepende singer/songwriter met een collectie pakkende liedjes waarin haar liefde voor soulvolle muziek weerklinkt.

Met studio opnames in Los Angeles, Toronto en Engeland (in de iconische Konk Studios van The Kinks) en een productie in de kundige handen van meervoudig Grammy-genomineerde Rob Kleiner (Sia, David Guetta) en Juno-genomineerde Thomas McKay, kon Bianca voor haar album rekenen op een feilloze aanpak.

Door samen te werken met een groep topmuzikanten, waaronder Gene Hardy, de voormalig saxofonist van Michael Bublé, heeft Bianca haar uitgesproken stijl vast weten te leggen met overtuiging, diepte en kracht. “Muziek op een organische manier gemaakt met echte instrumenten en echte muzikanten is voor mij tijdloos”, zegt Bianca, verwijzend naar het werk van artiesten als Adele, Amy Winehouse en Mark Ronson.

Tijdloos is misschien wel de beste manier om Bianca’s hedendaagse kijk op een klassieke, internationale sound te beschrijven. Een sound die refereert aan Amerikaanse en Britse muziek uit de jaren ’60 met een mix van elementen van Motown, Soul en moderne pop.
Afbeelding
Voor Bianca is muziek altijd een middel geweest om liefdesverdriet en pijn om te zetten in kracht en vrijheid. “Ik denk niet dat ik bewust nummers heb geschreven over empowerment, maar de rode draad in al mijn liedjes is een boodschap van overwinnen, van het vinden van hoop. Mijn missie is om anderen te inspireren om hun dromen na te jagen en hun leven ten volle te leven.”

Opgroeiend in Montreal met haar Italiaanse vader en een moeder van Britse afkomst, verheerlijkte Bianca de wilde, vrije levensstijl van de Italiaanse en Franse Riviera en de swingende rock ‘n’ roll scene van Londen in de jaren zestig. Ze zong voortdurend en ontwikkelde haar stem door mee te zingen met de klassieke platen die op de platenspeler van de familie draaiden. “Ik droomde ervan in Londen te wonen, naar Parijs of Zuid-Frankrijk te rijden en shows te spelen met een geweldige band. Dat is de droom waaruit dit album is ontstaan.”

‘Bianca James’ komt uit op 4 augustus 2023 via Gypsy Soul/ Warner/ Fuga. Beluister het album via: https://presave.to/mGSR019

Website: https://www.biancajamesmusic.com/
Facebook: https://www.facebook.com/thebiancajames
Instagram: https://www.instagram.com/thebiancajames/
Youtube: https://www.youtube.com/@thebiancajames
Tiktok: https://www.tiktok.com/@thebiancajames

About Jessica de Wal