Marynka presenteert nieuwe single ‘Event Horizon’ in Pllek op 18 december

Marynka presenteert nieuwe single ‘Event Horizon’ in Pllek op 18 december

‘Event Horizon’ is de nieuwe single van componist en pianist Marynka. ‘Event Horizon’ is een mooi pianostuk dat de intensiteit van onvermijdelijke gebeurtenissen verbeeldt. Gebeurtenissen die we alleen kunnen waarnemen, maar waar we geen invloed op hebben.

Op zondag 18 december presenteert Marynka ‘Event Horizon’ met een Pianoscapes concert in Pllek in Amsterdam Noord. Het wordt een avond vol geïmproviseerde pianomuziek met een meditatief karakter. Marynka en Dr. Goldfinger nemen je mee in hun muzikale verhaal, versterkt door de lichtkunst van Vladimir Grafov.

Componist en pianist Marynka creëert muziek tijdens het optreden, improviserend met haar eigen manier van ‘instant muziek’. Haar aanpak is geïnspireerd door de Indiase Raga-traditie en het resultaat van vele experimenten en ervaringen. Haar muziek vormt zich in realtime en haar composities drukken een sfeer uit – eenzaamheid, liefde, meditatie, helderheid van de geest of gezegendheid. Haar stijl is uniek maar kan doen denken aan de muziek van Debussy, Satie, Jarret en Gurdjieff. Haar nieuwste album heet ‘Dimension 5’ en zal uitkomen in 2023.

Tijdens het ‘Pianoscapes’ optreden op 18 december zorgt soundartist en creative producer Dr. Goldfinger voor een extra dimensie bij de muziek. Hij plaatst het geluid van Marynka’s piano in sonische context met eigen veldopnames en effecten.

Ook aan het licht is gedacht om in een passende stemming te komen. Vladimir Grafov maakt kunstwerken, interactieve installaties en podiumontwerpen met licht en klank. Zijn werken integreren lasers, traditioneel licht en analoge optische apparaten met digitale processing. Zijn werk was recentelijk te zien in o.a. Muziekgebouw aan ’t IJ, Het Marineterrein en Beatrixpark in Amsterdam.

De videoclip voor ‘Event Horizon’ is gemaakt door director Alex Gotfrid  en costume designers Svetlana Tegin en Evgenia Barkova. Bekijk de video hier: https://youtu.be/JbGP_PtNX0A

Praktische informatie

Pianoscapes | by Marynka & Dr. Goldfinger

Zondag 18 december, 20:30 – 22:00 uur

Pllek, Amsterdam Noord

Toegangsprijs: € 18,50

Tickets via: https://pllek.stager.nl/web/tickets/111242525

www.marynkanicolai.com

Photograpy Marcel van der Vlugt

About Jessica de Wal