Patrick McCallion begeeft zich op het snijvlak van indie pop, singer-songwriter en postpunk

Patrick McCallion begeeft zich op het snijvlak van indie pop, singer-songwriter en postpunk

Op zijn nieuwe EP ‘Keep Smiling’ begeeft de Britse Patrick McCallion zich op het snijvlak van indie pop, singer-songwriter en postpunk. Een spannende combinatie die zorgt voor vijf oprechte liedjes die je bij de les houden. ‘Keep Smiling’ komt uit op 30 maart 2018. Beluister ‘Keep Smiling’ nu via Spotify.

Geïnspireerd door uiteenlopende acts als Nothing But Thieves, Muse en Bruce Springsteen, weet Patrick  McCallion een onderscheidend geluid te creëren. Van sociaal bewuste protestsongs tot emotioneel geladen akoestische liedjes. Patrick werkte samen met de  gerenommeerde producer David M. Allen, bekend van zijn werk met onder andere The Cure, Sisters Of Mercy en Depeche Mode. De mastering van ‘Keep Smiling’ is gedaan door Pete Maher (o.a. U2, Jack White en Lana Del Rey). Samen staan ze garant voor de volle rocksound van ‘Keep Smiling’.

Het schrijven van de EP fungeerde als uitlaatklep voor Patrick. De woede, verwarring en frustratie die hij voelde over de aanstaande Brexit en de angstaanjagende aard van het politieke klimaat, heeft hij omgezet in de vijf tracks van ‘Keep Smiling’. Patrick: “De EP-titel verwijst naar hoe je je kunt voelen te midden van een bombardement van negativiteit. Je houdt je groot door te denken: “It can’t be that bad”, in plaats van je over te geven aan gedachten als: “Oh my God, Donald Trump is president, we’re all going to die!”

De eerste single van ‘Keep Smiling’ is de track ‘D.O.G.’. “Het nummer is een uiteenzetting over de angst en depressie die het gevolg kunnen zijn van leven in een tijd waarin je altijd “aan” lijkt moeten te staan. ‘D.O.G.’ is mijn favoriete nummer van de EP omdat het een verhaal vertelt dat belangrijk voor mij is. Qua productie klinkt ‘D.O.G.’ het vetst van alle tracks. Naar mijn gevoel komt het nummer daarmee het dichtstbij de livesound van mijn shows”, vertelt Patrick.

‘Keep Smiling’ komt uit op 30 maart 2018 via 2040 Company |  AWAL/ Kobalt. Om de release de ondersteunen doet Patrick deze zomer een aantal shows in de Benelux.

Meer informatie via www.patrickmccallion.com en  https://www.facebook.com/smallwords.

About Jessica de Wal