LAVALU brengt nieuwe track Oozing uit

LAVALU brengt nieuwe track Oozing uit

Op 18 februari brengt LAVALU haar nieuwe track ‘Oozing’ uit.

‘I’m so happy that no one has found you.’

LAVALU keert terug naar haar piano voor haar nieuwe release Oozing. De pop en klassieke artiest vertelt met Oozing het verhaal van hoe je iemand die je waanzinnig liefhebt, het liefst wil verstoppen voor de buitenwereld. Zodat ze hen/haar/hem niet komen halen.

Voor het eerst speelt LAVALU in trio-bezetting. Roosmarijn Tuenter (altviool en zang) en Paul Rittel (cello en zang) zijn beiden artiesten met, net als LAVALU, één voet in de popmuziek en de ander in de klassieke wereld. De combinatie van altviool, cello en piano neemt je mee naar een mystieke sfeer waar onwennigheid niet wordt uitgesloten. Hoewel singer-songwriter en componist LAVALU Oozing in haar woonkamer opnam en naar Berlijn reisde om de track door Peter Schmidt te laten mixen, is het geluid van Oozing niet een weerspiegeling van het dagelijkse stadse leven. Diep in de natuur, met voeten aan de grond, vindt Oozing haar plek.

Van maart tot en met april gaat LAVALU op tour met haar nieuwe show. Na een reeks intieme tryouts in o.a. Leeuwarden en Enschede vindt de officiële première op 8 april plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. De tour zal afgesloten worden met een optreden in LAVALU’s hometown, het Arnhemse Musis.

Bio
LAVALU (1979) is geboren in Cleveland (USA). Ze is autodidact in componeren & arrangeren en schreef o.a. voor het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest en Het Gelders Orkest. Ze componeerde alle muziek voor het theaterspektakel Het Pauperparadijs, waarmee ze na twee uitverkochte seizoenen in de zomer van 2018 vijf weken in Carré speelde. In 2019 werd ze hiervoor als eerste vrouwelijke componist ooit genomineerd voor een Musical Award voor ‘Beste Muziek’. Naar aanleiding van die nominatie schreef zij in NRC een vlammend opiniestuk onder de kop ‘Meiden, laat je niet afremmen.’ Met haar vorige soloalbum ‘Solitary High’ (2017) speelde zij gedurende twee jaar meer dan tachtig shows in binnen- en buitenland. In 2019 volgde deel II van haar drieluik: ‘Midair’. In 2020 wint zij Beste Live Act bij de 3voor12 Gelderland Awards. In 2021 speelde zij samen met het Koor van de Nationale Opera eigen songs in Ziggo Dome. Onlangs is de dansfilm WeArnhem III uitgekomen i.s.m. Introdans met de hiervoor speciaal door haar geschreven compositie ‘Morph’ voor zang, piano en Phion orkest.

Socials
Spotify
Instagram
Facebook

Pre-save de Oozing via: https://lnk.fu.ga/lavalu_oozing

About Jessica de Wal