Susanna brengt nieuwe single ‘Elevation’ uit

Susanna brengt nieuwe single ‘Elevation’ uit

Van haar nieuwe album ‘Elevation’, dat op 25 maart 2022 uitkomt via haar eigen label SusannaSonata, deelt de Noorse artieste Susanna vandaag het titelnummer. ‘Elevation’ is geïnspireerd op het werk van de Franse dichter Charles Baudelaire en is een vervolg op ‘Baudelaire & Piano’ uit 2020.

Een skeletachtige pianomelodie en de suggestieve geluiden van de cassettetapes van Stina Stjern vormen het decor voor Susanna’s soulvolle vocale interpretatie van dit prachtige gedicht. De zoektocht naar een transcendente staat van zijn, kan nauwelijks een nieuw concept genoemd worden. Hetzij door religie, meditatie, rituelen, verschillende vormen van spiritueel ontwaken of zelfs drugs. Het lijkt erop dat Baudelaire met meerdere van deze concepten kennis heeft gemaakt. Niettemin schreef hij deze overstijgende woorden; prachtige levendige beelden van de menselijke hoedanigheid.

De videoclip voor dit nummer is als een wazige donkere droom. Je voelt nauwelijks enige beweging door de langzame verschuivingen van lichten en glimpen van objecten. Hoewel het gedicht zelf duidelijke heldere beelden creëert, vind ik het erg leuk hoe de video voortvloeit in een bijna introspectieve reis”, zegt Susanna.

Bekijk en beluister ‘Elevation’ via: https://bit.ly/SusannaElevationVIDEO

Susanna is de vrouw achter Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, een maker van gedurfde, originele en meeslepende muziek. Het nieuwe album ‘Elevation’ is vervolg op het eveneens op Baudeaire geïnspireerde album ‘Baudelaire & Piano’ uit 2020. Susanna’s liefde voor het werk van Baudelaire groeit op de nieuwe release uit tot een creatieve ontdekkingsreis die tape recordings, spoken word en zang combineert. Het resultaat is een unieke muzikale conversatie die verschillende eeuwen en muzikale disciplines overbrugt. Zoals Susanna het uitdrukt: “het is een tijdreis door verschillende creatieve dimensies.”

Uitgebreide biografie

De in Oslo gevestigde Susanna brengt sinds 2004 muziek uit als Susanna and the Magical Orchestra en ook alleen als Susanna, via labels als Rune Grammofon, ECM Records en haar eigen label SusannaSonata (opgericht in 2011). Ze heeft samengewerkt met artiesten als Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy en John Paul Jones, neemt actief deel aan verschillende projecten, schrijft en componeert eigen muziek, en maakt persoonlijke interpretaties van andermans liedjes. Een constante factor in al deze projecten is altijd Susanna’s herkenbare stem. Een ander, altijd terugkerend element is Susanna’s verlangen om het onverwachte na te jagen. Ze is wars van conventies en brengt de werelden van jazz, hedendaagse klassiek, pop en experimentele klanken samen in haar eigenzinnige muziek. Susanna heeft drie Noorse Grammy-awards ontvangen en tal van andere prijzen voor haar muziek en werk als artiest. Haar liedjes zijn gebruikt in tv-series als Grey’s Anatomy, Skins, SKAM en het recentere New Pope op HBO.

www.susannasonata.com

Naamsvermelding fotograaf: Signe Luksengard

About Jessica de Wal