Pondertone – From Now On

Pondertone – From Now On

Pondertone-2014_-®Daan_VerschuurTien jaar na de release van het laatste album ‘Snake & Apacolips’ komt de Utrechtse band met het langverwachte nieuwe album ‘From Now On. ‘Snake & Apacolips’ werd door Kindamuzik benoemd als “Nederlands meesterwerk”en Pondertone werd door wijlen Live XS uitgeroepen tot “een van de leukste bands van Nederland.”

Pondertone frontman en kunstenaar Patrick Tersteeg heeft de afgelopen 10 jaar niet stil gezeten. Hij maakte een zijstapje naar een vaste baan als grafisch vormgever en werd vader. Pondertone verdween naar de achtergrond, maar raakte nooit helemaal uit het zicht.

In 2015 ging Patrick weer aan de slag als zelfstandig ontwerper/illustrator en creëerde meer tijd om aan zijn muziek te werken. Waar hij de muziek vroeger als hobby zag, kwam Patrick nu tot inzicht dat de muziek echt de essentie is van zijn persoonlijkheid. Terwijl hij voorheen vaak teksten in de derde persoon schreef, is ‘From Now On’ het meeste persoonlijke en directe album tot nu toe.

Het grootste gedeelte van het album nam Patrick thuis op in het holst van de nacht als zijn kersverse dochtertje lag te slapen. Net als voorgaande albums is ‘From Now On’ een co-productie van Patrick, Tom Swart (toetsen Blaudzun) en Roel Jorna (Gasoline Brothers).

Op 7 november presenteert Pondertone het nieuwe album aan het publiek in Ekko. Daarna volgt een korte tour langs verschillende Nederlandse podia: 8 november: De Gigant, Apeldoorn, 14 november: Paard Cafe, Den Haag en 2 december: Burgerweeshuis, Deventer.

www.pondertone.nl

http://ekko.nl/productie/pondertone/2015-11-07

About Jessica de Wal