Ann White (NL)

Ann White (NL)

Ann White maakt krachtig statement met single ‘Canvas’

‘Canvas’ is een single met een boodschap. ‘Canvas’ is een wake-up call voor de generatie die nu opgroeit. De generatie die het leven onbewust bekijkt door een Instagram filter. ‘Canvas’ is een statement; je hoeft niet perfect te zijn. We zijn allemaal mooi, laat jezelf zien zonder je achter verschillende lagen te verschuilen.

Zangeres Ann White vertelt: “Ik ben vierentwintig, maar ik herinner mij nog heel goed de tijd waarin foto’s gedeeld werden zonder deze eerst op te poetsen met allerlei filters en trucjes. Want laten we eerlijk zijn; een filter maakt je leven op dat moment toch net iets leuker. Begrijp me niet verkeerd; Ik ben niet tegen make-up, botox en al die dingen. Doe vooral waar je zin in hebt! Wees jezelf en geniet er van. Laat je niet op de kop zitten door de illusies die anderen creëren op social media.

Ann White startte haar muzikale ontdekkingstocht in de bollenschuren van het boerendorp waar ze opgroeide. Samen met haar band (met drummer Henri van de Berg, gitarist Andrew Riezebeek, bassist/ toetsenist Maarten Helsloot en backingvocalisten Djem van Dijk en Kim Schulte) maakt Ann muziek die de harten van het publiek sneller doet kloppen. Hun ijzersterke live set schijnt als een sferische mood lamp met verschillende kleuren waarbij ook het donker niet geschuwd wordt. Met inspiraties als St. Vincent en Gorillaz combineert Ann White excentrieke beats, kleurrijke hooks met  opzwepende melodieën en catchy refreinen.

Aankomend jaar is Ann White ready to go! Ze speelde onlangs in de finale van de Amsterdamse Popprijs en deed mee aan de popronde 2016. Op dinsdag 21 februari speelt Ann White in het Patronaat, Haarlem. In het voorprogramma van TaxiWars met dEUS frontman Tom Barman.

www.facebook.com/AnnWhiteBand

April 10, 2017