Brasstronaut (CA)

Brasstronaut (CA)

Mean Sun: een term die een astronoom gebruikt om de gemiddelde zonnetijd te berekenen aan de hand van een hypothetisch hemellichaam dat zich beweegt op het roterende ritme van de aarde. Dit gegeven inspireerde de Canadese band Brasstronaut bij het maken van het tweede album ‘Mean Sun’.

Brasstronaut werd opgericht in 2004 door het duo Edo Van Breeman en trompettist Bryan Davies en groeide met de jaren uit tot een volledige band. Op debuutalbum Mt. Chimera (2004) experimenteerde Brasstronaut met uiteenlopende genres; van jazz tot orkestrale rock tot pop en van klezmer tot elektronica.

Op ‘Mean Sun’ heeft Brasstronaut gekozen voor een poppy sound en blijft daarmee iets meer binnen een eigen kader. Het album ontwaakt langzaam met opener ‘Bounce’ en deint rustig verder via ‘Mixtape’ naar ‘The Grove’. Een track die doet denken aan de gespannen pop van Peter, Bjorn and John. Titeltrack ‘Mean Sun’ schudt je pas echt wakker met een verontrustende Portishead-achtige synthesizer en sleept je mee in een onverwachte meezinger.

www.brasstronaut.com

January 7, 2014