Devon Sproule (CA)

Devon Sproule (CA)

Devon is veel geprezen voor haar talent om de verschillende elementen uit jazz en folk met indie pop en country pastisch te combineren. Samen met Mike verkent zij nieuw muzikaal terrein en maakt ze van ‘Colours’ een bescheiden en kleurrijk album dat de luisteraar meeneemt in een eigenzinnige wereld.

Devon en Mike worden op ‘Colours’ geflankeerd door een all-star line up van artiesten uit de music scene van Toronto: Thom Gill (gitaar en synths), Philip Melanson (drums) en Dan Fotin (bas). Sandro Perri was verantwoordelijk voor de productie van het album.

Devon Sproule heeft tot nu toe 8 album releases op haar naam staan, waarvan 4 bij het Britse label Tin Angel. Ze speelde op onder andere op Glastonbury, Cambridge Folk Festival en Moseley Folk Festival. Naast vele headline shows, speelde ze in de voorprogramma’s van legendarische artiesten als Dave Matthews Band, Richie Havens, Lucinda Williams en Bill Callahan. In Nederland speelde ze in Paradiso en op het Take Root Festival.

Jaap Boots in 2011 over Devon Sproule: “Devon zingt zo mooi dat ik, terwijl ik echt heel wat gewend ben, er geen woorden voor kan vinden. Ja één woord: geweldig – maar dat is afgezaagd. Vergeet alle wouldbe-zangeresjes die de laatste jaren de beeldbuis bevolken; Devon blaast ze allemaal weg.”

www.devonsproule.com

January 7, 2014