Lukas Batteau – melodische en ongepolijste singer-songwriter

Lukas Batteau – melodische en ongepolijste singer-songwriter

Melancholisch, melodisch, ongepolijst en indringend: Een paar woorden die de muziek van de Utrechtse singer-songwriter Lukas Batteau beschrijven. Sinds de release van zijn eerste EP heeft hij op flink wat podia gestaan, zoals Paradiso, de Melkweg, Ekko en Tivoli.
Hij tourde zelfs even in de Verenigde Staten, waar hij in de beroemde club The Livingroom in New York speelde. Ook stond hij in het voorprogramma van internationale artiesten als Tracy Bonham, Gomez en Megafaun, maar ook Nederlandse artiesten als Wouter Hamel en Miss Montreal.

De half-Amerikaanse Lukas Batteau groeide op in Zuid-Korea, Nederland en Amerika, en vond op zijn vijftiende vastigheid in zijn gitaar en zijn stem. Hij werd door 3VOOR12 al eens de nieuwe Ben Howard genoemd, maar sommigen horen ook een Eddie Vedder van Into The Wild.

Veel mensen zullen de geneuriede intro van Telescope herkennen, een single van zijn in Nashville opgenomen Slow Traveler uit 2018. Het raakte populair, kwam op veel Spotify playlists terecht en is inmiddels al meer dan 6M keer gestreamd.

Toen de pandemie uitbrak, zocht Lukas zijn toevlucht in zijn muziek en besteedde zoveel mogelijk tijd in de studio, waar hij samen met goede vriend en producer Steve Savage verder werkte aan zijn derde album.

Het resultaat is een verzameling dromerige soundscapes, ontstaan tijdens de lockdowns, vanuit een gevoel van vervreemding en afzondering. Terwijl we slapen, draait de wereld om ons heen steeds sneller rond, maar we kunnen elkaar niet meer bereiken. Als in een droom, zien we het aan ons voorbijgaan.

Website: www.lukasbatteau.com
Facebook: https://www.facebook.com/lukasbatteau/

March 15, 2022