Peter Kernel (CH)

Peter Kernel (CH)

Afgelopen januari stond het Zwitserse duo Peter Kernel,  bekend om hun spitsvondige gevoel voor humor en hun gewiekste DIY-aanpak, op Eurosonic in de grote zaal van poppodium Vera. Daar lieten zij het aanwezige publiek voor het eerst kennis maken met tracks van het aanstaande album ‘The Size Of The Night’ dat op 9 maart uit komt via On The Camper Records/ Sonic Rendezvous (Nederland)/ Mandai (België).

Barbara Lehnhoff en Aris Bassetti ontmoetten elkaar op de Visual Communications & Design School in Lugano, Zwitserland. Ze haatten elkaar jarenlang, tot hij haar experimentele filminstallaties ontdekte en zij zijn muziek. Ze begonnen samen nummers te schrijven en op te treden.

De twee besloten om onder de naam Peter Kernel muziek te gaan maken. Dat leidde tot drie albums en twee EP’s en ruim 600 concerten in Europa, Amerika en Canada. Peter Kernel speelde op bekende festivals en evenementen als Montreux Jazz Festival, Milaan Fashion Week, The HMV Forum in Londen, Les Rockomotives Festival in Frankrijk, The Great Escape in Brighton en zoals genoemd, Eurosonic. Ook richtten Barbara en Aris hun eigen label On The Camper Records op. Naast de releases van Peter Kernel, komt via het label ook de muziek uit van o.a. Camilla Sparksss, The Lonesome Southern Comfort Company, Viruuunga en Tam Bor.

www.peterkernel.com

February 9, 2018