Rivers (NL)

Rivers (NL)

‘Both Of Your Wings’ is de nieuwe EP van de Amsterdamse band Rivers. Het zevental maakt lekkere popliedjes die op smaak zijn gebracht met een portie country, folk en bluegrass. Rivers begon 2016 spectaculair met een optreden in een zwaanwaterfiets op festival Where The Wild Things Are en eindigt het jaar in Paradiso, waar op 21 december ‘Both Of Your Wings’ aan het publiek gepresenteerd zal worden.

De zes liedjes op de EP komen recht uit het hart en zijn beïnvloed door artiesten als Alison Krauss, Kacey Musgraves, Taylor Swift en Jewel. Zangeres Annika IJdo woonde een tijdje in Memphis, een periode waar veel van de songs naar teruggrijpen. Annika vertelt: “Studeren in Amerika was een groot avontuur waar ik veel goede herinneringen aan heb, dit hoor je terug in de teksten. Ik vind het fijn als mensen zich in mijn teksten kunnen herkennen en daardoor positief verrast zijn.”

De zeven bandleden van Rivers studeerden aan verschillende conservatoria en raakten bevriend door hun gedeelde liefde voor country. De affectie voor het genre is duidelijk te horen in de muziek. Het gebruik van authentieke country /bluegrass instrumenten als banjo, dobro en pedalsteel geven de liedjes een organische en pure sound. Een geluid dat de band ook live weet over te brengen. Soms ingetogen, soms opzwepend en altijd teruggrijpend naar de sound van het zuiden van Amerika zorgt de band op het podium voor een meeslepende ervaring. De Volkskrant prees in het speciaal de ‘verfijnde close harmony’ van Rivers.

‘Both Of Your Wings’ wordt op woensdag 21 december op vinyl uitgebracht. Dit wordt gevierd met een release feest in Paradiso in samenwerking met Sugar Mountain Presents. Vanaf 20 januari 2017 is ‘Both Of Your Wings’ als download verkrijgbaar via de bekende digitale kanalen.

Rivers bestaat uit Annika IJdo (vocalen), Danny la Haye  (bass), Benjamin Rheinländer (drums), Jasper Zuidervaart (dobro), Bram van Langen (gitaar), Korné ter Steege (banjo) en Tim Langendijk (pedalsteel).

www.wearerivers.nl

April 10, 2017