Snowapple (NL/MEX)

Snowapple (NL/MEX)

Wat doe je als je op tour bent door Midden Amerika en één van je bandleden onverhoopt terug naar huis moet? Zangeres Laurien Schreuder van Snowapple kan die vraag beantwoorden; ze riep de hulp in van vier Mexicaanse muzikanten die ze jaren eerder had leren kennen en maakte samen met hen de tour af. Zonder uitgebreide repetities vooraf speelde de spontaan opgerichte band plotseling hun eerste optredens op festivals in Cineteca Nacional en Auditorio Nacional in Mexico-Stad voor duizenden enthousiaste bezoekers. Snowapple Wexico beleefde een vliegende start!

Op basis van hun uiteenlopende muzikale achtergronden vormen de leden van Snowapple een opmerkelijk ensemble. Cross cultureel en intercontinentaal, opererend vanuit Amsterdam en Mexico staat Snowapple Wexico garant voor eigenzinnige liedjes. Een genre overstijgend geluid dat door menigeen wordt omschreven als popfolk/ opera/ avant-garde-cumbia.

‘Wexico’ is de eerste release van het internationale Snowapple ensemble en komt uit op 8 juni 2018. Het album is opgenomen in Mexico in de studio’s van bevriende muzikanten. Naast zeven eigen liedjes, waaronder de zomerse single ‘Baby Blue’ is er op ‘Wexico’ ook ruimte voor de Colombiaanse traditional ‘Pescador’, door Snowapple uitgevoerd in een “Spaghetti Western” versie. Om de release te vieren, treedt Snowapple op 10 juni op in Blijburg, Amsterdam.

Snowapple tourt dit jaar door de Mexico, Engeland en Europa. Hun muziek is meerdere keren op BBC Radio gespeeld en ze hebben verschillende optredens gehad op de internationale Mexciaanse tv-zenders Central Once en TV Azteca die beiden een zeer hoge kijkdichtheid hebben. Daarnaast werkt het ensemble aan zijn eerste voorstelling ‘Project Lucy’.

www.snowapple.nl

October 24, 2020