Banty Holler brengt eerbetoon aan eerbetoon aan klassieke country, blues en rock & roll

Banty Holler brengt eerbetoon aan eerbetoon aan klassieke country, blues en rock & roll
Banty Holler maakt Honky Tonk Americana en brengt met zijn live shows en albums een eerbetoon aan klassieke country, blues en rock & roll. Een jaar na de release van ‘Tradition’ komt Banty Holler met zes nieuwe tracks; de ‘Wired For Sound’ EP, geïnspireerd op old-school opnames uit de jaren 50.

 Banty Holler nam ‘Wired For Sound’ op in de Haagse Studio Labrie. “Het was een heel spontaan en organisch proces. Producer Alain gooide een paar microfoons open en drukte op de opnameknop. Alle tracks zijn live in één take opgenomen. Het voelde voor mij als gewoon een beetje rommelen met klassieke country en rock & roll tracks en zien wat daar uitkomt. Het resultaat is de zes tracks op ‘Wired For Sound’”, vertelt Banty.

De albumtitel, ‘Wired for Sound’, verwijst naar een persoon die een microfoon (of “wire”) draagt om iemand in het geheim op te nemen. De zanger licht toe: “Bijvoorbeeld door de FBI, denk aan Donnie Brasco die zo de Bonanno-jongens in de jaren 70 op band kreeg. Ik vind ‘Wired for Sound’ ook gewoon een coole titel voor een plaat waarop ik voor de verandering een elektrische gitaar gebruik in plaats van alleen akoestisch te spelen.

 Zanger en gitarist Neile H. Coe III verruilde als tiener Chicago voor een avontuurlijk leven in Europa. Hij was achtereenvolgens bordenwasser, kelner, callcenteragent, verkoper en gaf les in Rimini, Dublin, Stockholm en Wroclaw. Om uiteindelijk te settelen in Den Haag vanuit waar hij zijn muziek met de wereld deelt.

 Banty Holler speelde op festivals als Jazz in de Gracht, 200 By the Sea, Storks in Stores, Gluren bij de Buren en Huiskamer van de Stad. Ook was hij te gast bij een keur aan radioprogramma’s zoals  Gonzo’s Return van Jan Donkers, Meerradio, Undercover, Landslide, Country Behind the Dykes en Red Rooster.

 Meer informatie en live dates via: www.bantyholler.com

About Jessica de Wal