Banty Holler live op 200 By The Sea

Banty Holler live op 200 By The Sea

Zanger en gitarist Neile H. verruilde als tiener zijn geboortestad Chicago voor een avontuurlijk leven in Europa. Hij was achtereenvolgens bordenwasser, kelner, callcenteragent, verkoper en gaf les in wereldsteden Rimini, Dublin, Stockholm en Wroclaw. Om uiteindelijk te settelen in Rotterdam vanuit waar hij zijn muziek met de wereld deelt. Op vrijdag 28 september speelt Banty Holler op het 200 By The Sea Festival in Scheveningen, waar 200 acts zullen optreden om het 200-jarig bestaan van Scheveningen te vieren.

Zijn grote liefde voor blues, country en rock n’ roll bundelt hij in zijn muzikale project Banty Holler. ‘Tradition’ is de titel van zijn derde EP. Een collectie van acht traditionals, en klassieke country en rockabilly covers. Banty Holler gaat niet voor de gebaande Americana paden, maar legt zich toe op een rauwe en primaire benadering van de Roots muziek. De tracks op ‘Tradition’ zijn live opgenomen zonder overdubs of nabewerking.

Neile haalt zijn inspiratie uit platen van bijvoorbeeld Chess Records en Sun Records. “Ik hou van de ruwe randjes van de opnames uit de jaren ’50. Alles uit die tijd heeft een speciaal plekje in mijn hart. Van rock n’ roll en Chicago blues tot aan Frank Sinatra. Daarnaast hou ik van sterke artiesten als Hank Williams en Etta James en van de drive van bands als The Ramones en The Replacements. Een modernere favoriet is Tyler Childers, ik probeer de sound van zijn te gekke “Our Vinyl Live Session” uit 2017 te benaderen op de ‘Tradition’ EP”, licht Neile toe.

Dit najaar zal Banty Holler live te zien zijn op verschillende plekken waar Neile het publiek vooral wil trakteren op een leuke avond. Een beetje punky, rauw en improviserend. Net zoals de sound van ‘Tradition’. Beluister de EP via Spotify: https://open.spotify.com/album/4YglyLVKOQqY7qcJtMh06q?si=CBD-eBuOQAq139ypzvU7YQ.

Vrijdag 28 september – 200 By The Sea Festival – Scheveningen

Woensdag 10 oktober – De Maatschappij – Den Haag

Zondag 14 oktober – De Paraplu – Den Haag

Meer informatie via: www.bantyholler.com

About Jessica de Wal