Daniel Trakell nodigt je uit je leven te evalueren met nieuwe single ‘Turnaround’

Daniel Trakell nodigt je uit je leven te evalueren met nieuwe single ‘Turnaround’

‘Turnaround’ is de nieuwste single van de Australische indiefolk artiest Daniel Trakell. De track is afkomstig van zijn nieuwe album dat in het najaar wordt verwacht. Op ‘Turnaround’ verkent Daniel het idee om af en toe gas terug te nemen en je leven opnieuw te evalueren. De zanger brengt een hoopvolle boodschap over doorzettingsvermogen. Zoals het een goede singer-songwriter betaamt, deelt hij ook zijn eigen persoonlijke verhaal.

Daniel vertelt: “De tekst van ‘Turnaround’ gaat over de tijd nemen om dingen te verwerken, zodat je de kracht hebt om na een tegenslag op te staan en door te gaan. Meer specifiek gaat het over de echtscheiding van mijn ouders. Mijn vader bleef alleen in ons oude familiehuis wonen nadat mijn moeder verhuisde. Ik zag hoe moeilijk hij het daarmee had, en ik herinner mij het verdriet, de hulpeloosheid en de schuld die ik voelde als ik terugging naar mijn geboorteplaats om hem te bezoeken.

Beluister ‘Turnaround’ via de streaming platforms: https://orcd.co/turnaroundtrakell

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren 70 en double tracking vocals en roept vergelijkingen op met artiesten als Elliott Smith, Fleet Foxes en het vroege werk van Bon Iver.

De live-video van ‘Turnaround’ is opgenomen in het prachtige Warburton Valley, een uur buiten Melbourne. Warburton staat bekend om de kristalheldere Yarra-rivier en verschillende indrukwekkende trails waar je kunt wandelen, hardlopen, paardrijden en fietsen.

Bekijk de video via: https://youtu.be/TsqlITzajeI

‘Turnaround’ komt uit via het Zweedse Dumont Dumont, het label achter onder andere Sean Christopher, ViVii, Charlie Cunningham en RY X.

www.danieltrakell.com
www.facebook.com/daniel.trakell

About Jessica de Wal