Dreamfolkband Wooden Soldiers brengt debuutalbum uit

Dreamfolkband Wooden Soldiers brengt debuutalbum uit

Op 29 november 2019 brengt dreamfolkband Wooden Soldiers hun debuutalbum uit. Wooden Soldiers is ontstaan vanuit een relatiebreuk tussen de twee oprichters van de band. Het duo verwerkte de break-up door samen nummers te schrijven. Na twee EP’s zonderde de zeskoppige band zich langere tijd af om hun geluid te herontdekken. De groep dook de studio in met producer Martijn Groeneveld (o.a. Bertolf, Blaudzun, Mathilde Santing, Ricky Koole). Het resultaat is de rootsy dreamfolk-plaat “Wooden Soldiers”.

Beluister ‘Wooden Soldiers’ op Spotify.

Het klankbeeld op het moderne folk-album reikt van meerstemmige zang en violen tot overstuurde gitaren en rauwe synthesizers. Van Indiaas harmonium en intieme gitaartokkels tot uitgestrekte soundscapes.

De bandleden schreven voor het eerst in volledige bezetting aan de muziek, in tegenstelling tot de eerdere EP’s. De muzikanten herkenden elkaar in thema’s als ouder worden, terugblikken naar vroeger en de zoektocht naar oprechtheid en liefde in een wereld die elke dag sneller lijkt te draaien. Het resultaat: twaalf verhalende songs waar iedere luisteraar een eigen invulling aan kan geven.

Wooden Soldiers bracht tot nu toe de twee EP’s ‘Second’(2016) en ‘First’ (2015) uit en speelde onder andere op de Popronde, Stukafest, Le Guess Who Mini, Festival Mundial en de Grote Prijs van Nederland.

Meer informatie: https://woodensoldiers.nl/

About Jessica de Wal