Cosmic Circus brengt eerste EP ‘Central Galactic Time’ uit

Cosmic Circus brengt eerste EP ‘Central Galactic Time’ uit

Tien maanden na de release van de EP ‘Rise And Fall’, is Tobias Bader klaar om nieuwe muziek met de wereld te delen. Samen met Ute ‘Passionflower’ Apfelstedt brengt hij onder de noemer Cosmic Circus de EP ‘Central Galactic Time’. Cosmic Circus maakt fantasierijke, inspirerende en ongebruikelijke liedjes; verwacht cosmic country, vintage pop en disco.

Beluister ‘Central Galactic Time’ op Spotify.

Voor een deel borduurt ‘Central Galactic Time’ voort op de semi-akoestische stijl van ‘Rise And Fall’. Belangrijk verschil is dat er nu ook wordt uitgepakt met grotere arrangementen zoals in de titelsong ‘Central Galactic Time’, een onvervalste jaren ‘70 disco song. ‘My Mind’s Eye’ is een romantisch popliedje. In de track ‘Once Upon A Night’ zijn country invloeden geïnspireerd op Tobias’ held Neil Young hoorbaar. In het nummer ‘Venus & Voodoo’ is een glansrol weggelegd voor de soprano melodieën, gezongen door Ute. Het meest ingetogen liedje van de EP is het live opgenomen ‘Summer To Fall’, dat eerder al een weg vond naar Youtube.

Ondanks de verschillende muzikale achtergronden van Tobias en Ute, is het opvallend dat hun uitgesproken stijlen zo goed bij elkaar passen. De samenzang gaat hen natuurlijk af en de gitaar en viool vullen elkaar mooi aan. Ute laat alle ruimte voor de markante stijl die Tobias met de eerste EP heeft neergezet, en voegt daar naast haar teksten ook compositorisch en qua arrangementen haar eigen kleur aan toe.

Tobias heeft in het verleden meegespeeld in Ute’s band Passion Flower en sinds enige tijd begeleidt Ute Tobias met haar vioolpartijen en zang. Afzonderlijk werken de muzikanten ook aan hun eigen materiaal dat ze de komende tijd willen uitbrengen. Voor nu hebben ze gekozen om prioriteit te geven aan het uitbrengen van ‘Central Galactic Time’, een collectie van vijf liedjes uit hun gezamenlijke kosmische repertoire.

Website Cosmic Circus: www.cosmiccircus.nl/
Tobias Bader: https://tobiasbader.nl/
Ute Passionflower: http://passionflower.nl
De Ruimte: https://www.cafederuimte.nl/calendar/

About Jessica de Wal