De hypnotiserende beats van Indianizer 

De hypnotiserende beats van Indianizer 

Indianizer laat je dansen en het alledaagse leven vergeten. Vier gasten uit Turijn, die je met hun nieuwe album ‘Zenith’ trakteren op een trippy smeltkroes van tropische vibes, hypnotiserende beats en geestverruimende teksten. ‘Zenith’ komt uit op 27 maart 2018 via het Nederlands/ Italiaanse label Bordello A Parigi. De eerste single van ‘Zenith’ is de aanstekelijke track ‘Mazel Tov II’, uitgebracht met twee remixes door het Musica Altra label.

Beluister ‘Mazel Tov II’ via Spotify of Bandcamp.

Indianizer is beïnvloed door coole bands als Animal Collective, Merdian Brothers, King Gizzard & The Lizard Wizard. Daarnaast zijn de Italianen geïnspireerd door de artiesten van de Tropicalia-beweging van de jaren zestig (in het bijzonder door Os Mutantes) en de Kraut-rockscene uit de jaren zeventig.

Zanger Riccardo Salvini vertelt: “Als je naar onze muziek luistert, willen we dat je het leven van alledag even kunt vergeten. We dagen je uit op zoek te gaan naar nieuwe hoogtepunten, zowel mentaal als fysiek. Ons doel is om iedereen in de zaal te laten dansen. En als je nou echt niet wilt dansen, kun je nog altijd genieten van de muziek en onze psychedelische visuals.”

www.facebook.com/pg/indianizer
www.soundcloud.com/indianizer
www.youtube.com/user/weareINDIANIZER

About Jessica de Wal