Susanna brengt nieuw coveralbum uit, eerste single ‘For No One’ van Susanna & David Wallumrød komt op 9 juni uit

Susanna brengt nieuw coveralbum uit, eerste single ‘For No One’ van Susanna & David Wallumrød komt op 9 juni uit
Fotograaf: Anne Valeur
Net als bij de meeste artiesten, leidde de pandemie bij de Noorse artiest Susanna tot veel annuleringen en wijzigingen in haar tourschema. Om het beste van de situatie te maken, brengt Susanna nu een live album uit met covers die een unieke geschiedenis hebben. De liedjes zijn opgenomen in de Noorse steden Oslo in 2019 en Asker in 2020 vlak voor de coronacrisis uitbrak. Het album ‘Live’ van Susanna en David Wallumrød is een samenwerking waarvoor de zaadjes, onbewust, meer dan 20 jaar geleden werden geplant.

David Wallumrød is mijn neef en we speelden veel samen in onze kindertijd en jeugd, we groeiden op in hetzelfde kleine stadje Kongsberg“, zegt Susanna. “Toen we ons enkele jaren later op onze muzikale carrières richtten, groeiden we een beetje uit elkaar, met onze verschillende projecten en muzikale werelden. In 2017 kregen we de uitnodiging om een aantal cocktailbarconcerten te spelen in Oslo, en het was zo leuk dat we besloten om samen meer shows te gaan doen.”

Het duo moest helaas alle shows vanaf najaar 2020 annuleren en willen wel graag alvast een selectie van de muziek die ze samen spelen delen. Het album met de simpele en toepasselijke titel ‘Live’ bestaat uit live-opnames van shows die ze deden vlak voor de pandemie, en bevat nummers van onder meer Leonard Cohen, Joni Mitchell en Tom Waits.

Door het album uit te brengen, hoop ik dat er meer mensen zijn die van deze prachtige nummers kunnen genieten. Wij hebben in ieder geval een geweldige tijd gehad tijdens de live optredens.” vertelt Susanna.

De eerste single van het album werd uitgebracht in december 2020, een versie van Cohen’s ‘Chelsea Hotel #2’. Met de aankondiging van de albumrelease op 13 augustus 2021 komt de nieuwe single “For No One” van Lennon-McCartney uit op 9 juni. “Veel van de nummers die we spelen, speelden we twintig jaar geleden ook al samen. Dit Beatles-nummer is één van de nieuwe aanwinsten, een bitterzoete ballad.” zegt Susanna.

Beluister ‘For No One’ via: https://bit.ly/SusannaDavidForNoOneSingle

Over David en Susanna:

David Wallumrød is een van de meest gevraagde piano/keyboard-spelers van Noorwegen, hij heeft gespeeld op meer dan 150 albums en was een vast lid van de bands van artiesten als Knut Reiersrud, Odd Nordstoga, Jonas Alaska, Band of Gold en Torun Eriksen. Hij heeft zijn eigen band genaamd Spirit in the Dark.

Susanna maakte haar debuut als artiest met het duo Susanna and the Magical Orchestra in 2004, en heeft sindsdien veel persoonlijke interpretaties van bestaande nummers en uniek eigen materiaal uitgebracht. Ze heeft in de loop der jaren samengewerkt met de Amerikaanse Bonnie ‘Prince’ Billy en haar landgenote Jenny Hval plus een heleboel andere artiesten en muzikanten. Haar laatste album ‘Baudelaire & Piano’, gebaseerd op poëzie van Charles Baudelaire, kreeg veel waardering en zeer goede recensies.

https://susannamagical.com/

About Jessica de Wal