The Lachy Doley Group brengt vijfde studioalbum uit en komt naar de Melkweg voor clubshow.

The Lachy Doley Group brengt vijfde studioalbum uit en komt naar de Melkweg voor clubshow.
Voor iedereen die het gevoel heeft “alles al eens gezien of gehoord te hebben”, is er Lachy Doley. De Australische Hammond maestro brengt 1 maart 2019 zijn gloednieuwe album ‘Make Or Break’ uit. Op 30 mei speelt Lachy samen met zijn band in de Amsterdamse Melkweg.

 Lachy wordt door grootheden als Bootsy Collins, Glenn Hughs en Jimmy Barnes geprezen als één van de belangrijkste blues en soul Hammondspelers ter wereld. Samen met zijn band die bestaat uit drummer Jackie Barnes en bassist Joel Burton speelt hij wereldwijd voor uitverkochte zalen en op belangrijke festivalpodia als Bospop en Montreal Jazz.

‘Make Or Break’ is het vijfde studioalbum van The Lachy Doley Group. Verwacht vurige bluesrock;  virtuoos orgelspel, ruige gitaarriffs en gewichtige grooves. Op het album is de live chemie van The Lachy Doley groep voelbaar. De klanken van de ’57 Hammond C3 en 70’s Whammy Clavinet, Lachy’s krachtige blues stem en songteksten die recht uit het hart komen, maken de liveshows van de band onvergetelijk.

Doley’s uitvoering van de Bill Withers-klassieker ‘Use Me’ ging viral (de teller staat inmiddels op 1,7 miljoen views op Facebook!) en hij werkte de afgelopen jaren samen met grootheden als Steve Vai, Joe Bonamassa en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith. Ook Deep Purple-icoon Glenn Hughes stond in de rij om met de organist te werken en noemt hem zelfs “the greatest living keyboard player in the world today!

The Lachy Doley Group live

Zaterdag 18 mei – Podium Heino, Heino

Donderdag 30 mei – Melkweg, Amsterdam

Zaterdag 15 juni – Hey Hoef Backstage, Tilburg

Zaterdag 12 juli – Bospop, Weert

Meer informatie:

www.lachydoley.com/

About Jessica de Wal