Julian Taylor plant zaadjes van hoop met zijn nieuwe single ‘Seeds’

Julian Taylor plant zaadjes van hoop met zijn nieuwe single ‘Seeds’

De Canadese singer-songwriter Julian Taylor brak in 2020 door met zijn rootsy akoestische solo-album ‘The Ridge’, dat hem internationale bekendheid en een reeks prijzen en nominaties opleverde.

‘Seeds’ is de titel van zijn nieuwste single, afkomstig van het nieuwe album ‘Beyond The Reservoir’, dat in het najaar zal uitkomen. ‘Seeds’ is geproduceerd door Julian’s vaste producer Saam Hashemi in de Woodshed Studio in Toronto. ‘Seeds’ is een inspirerend liedje en een stil protest in één. Met een onstuimig ritme dat wordt geaccentueerd door een keur aan instrumenten, van fiddle tot pedal steel, conga’s en meer. De letters van ‘Seeds’ staan voor: “Somehow, Everyone, Eventually, Dreams, Someday”.

Julian Taylor vertelt over de inspiratie voor de single: “Ik herinner me dat ik wakker werd met een sms van mijn nicht Ajika. Het was de ochtend na het nieuws over de Kamloops Indian Residental School, waar 215 overblijfselen van begraven inheemse kinderen waren ontdekt. Mijn nicht schreef: “Ze probeerden ons te begraven, maar ze wisten niet dat we zaadjes waren”. Ook mijn moeder stuurde mij een bericht. Het lezen van deze berichten van mijn familie drukte zwaar op mijn hart. Omdat het over genocide gaat op plekken waar mijn familie en mijn dierbaren vandaan komen en omdat genocide nog steeds wereldwijd voorkomt. Als ik naar mijn familie kijk, zie ik een groep onmiskenbaar sterke mensen met verhalen die gedeeld moeten worden. Iets wat ik als hoopgevend ervaar en me aanspoorde om het nummer ‘Seeds’ te schrijven.”

‘Seeds’ is afkomstig van ‘Beyond the Reservoir’. Een album dat ingaat op identiteit, verlies, verdriet, hoop en verlossing. De thema’s veerkracht, moed en kracht komen naar voren in elke zorgvuldig gekozen songtekst. ‘Beyond the Reservoir’ is een  coming of age-verhaal en een prachtig georkestreerde opvolger van ‘The Ridge’. ‘Beyond the Reservoir’ komt in de Benelux uit op 14 oktober 2022.

Beluister ‘Seeds’ via de streamingdienst van je keuze: https://lnk.to/SeedsJulianTaylor.

Website: https://juliantaylormusic.ca/

About Jessica de Wal