Martijn Holtslag (KNARS) brengt nieuwe track uit

Martijn Holtslag (KNARS) brengt nieuwe track uit
‘Tranen Op Het Schoolplein’ over verstoten vaderschap is onderdeel van project Sidelines

Martijn Holtslag, frontman van KNARS, is zijlijnvader. Dit betekent dat hij zijn kind niet zo vaak kan zien als hij zou willen. Waarbij Holtslag met KNARS harde ‘bass’muziek uitbrengt is ‘Tranen Op Het Schoolplein’ is een ingetogen en goudeerlijke hiphop track, waarbij het gemis van zijn kind centraal staat.

Martijn vertelt: “Ik heb nog nooit muziek gemaakt die zó dichtbij mezelf staat. Gelukkig zie ik mijn zoon af en toe, maar het is een jarenlange strijd geweest. Na twee rechtszaken is inmiddels de derde zaak gestart. De moeder van mijn kind heeft zomaar besloten te gaan verhuizen, daardoor kan ik m’n zoon nog minder zien. ‘Tranen Op Het Schoolplein’ schreef ik toen ik een zeer minimale omgangsregeling had, en ik m’n zoontje op woensdag uit school haalde en donderdag naar school bracht. Het verdriet dat ik had als ik mijn mooie mannetje naar het schoolplein zag lopen, en de realisatie dat de juf meer tijd met m’n zoon doorbracht dan ik zelf, was pijnlijk. Toen ik een keer verdrietig van het schoolplein terugliep kwam het idee voor het liedje in m’n hoofd. Ik heb het jarenlang voor mezelf gehouden, maar toen Sidelines me benaderde voor het project, heb ik ‘Tranen Op Het Schoolplein’ alsnog opgenomen.” Sidelines wil zijlijnvaders uit de schaduw te halen en het gesprek door hen een gezicht én stem te geven via hun muziek.

‘Tranen Op Het Schoolplein’ is een zeer voorzichtig tipje van de sluier van dit hernieuwde, eerlijkere verhaal van Martijn Holtslag en KNARS. Martijn heeft een aantal rigoureuze wijzigingen aangebracht in zijn aanpak. Hij legt uit: “Ik heb er altijd veel voldoeding uitgehaald om lekkere, harde muziek te maken. Maar tijdens de corona-periode ben ik flink gaan zoeken naar waar ik nou eigenlijk echt zin in had. Daarbij kwam ik tot een eerlijker verhaal vanuit mezelf, en van hoe ik naar de wereld kijk. Dat is wat zwartgalliger dan voorheen, maar eerlijker en oprechter. De wereld is nou eenmaal geen hele mooie plek, en ik heb m’n dosis gedoe wel gehad.” KNARS heeft een flinke stapel nieuwe muziek en video’s op de plank liggen, klaar om in dit najaar uit te brengen.

Beluister ‘Tranen Op Het Schoolplein’ via: https://open.spotify.com/track/77QogeB1Rv7puGTRMWiZP8?si=4488b6db0119418d

KNARS website: http://www.knarsmusic.com/

Project Sidelines website: https://sidelinesmusic.nl/

About Jessica de Wal