Bianca James brengt tijdloze retropopsingle ‘Monaco’ uit

Bianca James brengt tijdloze retropopsingle ‘Monaco’ uit

Geïnspireerd door haar eigen reizen en haar lievelingsmuziek neemt de aanstekelijke retropopsingle ‘Monaco’ van Bianca James je mee op een zonovergoten autorit over een kustweg langs de Middellandse Zee. Tijdloos is misschien wel de beste manier om Bianca’s hedendaagse kijk op een echt klassieke, internationale sound te beschrijven. Een sound die refereert aan Amerikaanse en Britse muziek uit de jaren ’60 met een mix van elementen van Motown, Soul en moderne pop.

Bianca vertelt over de single: “Voor mij is ‘Monaco’ de artistieke belichaming van meer willen. Het is een fantasie over ontsnappen aan de middelmatigheid van het dagelijkse leven, je hoge hakken in een koffer gooien en naar een glamoureuze bestemming vliegen waar je een wildere versie van jezelf kunt zijn.”

Met een productie van de JUNO Award-genomineerde & Platinum gecertificeerde producer Thomas McKay, met Michael Bublé’s voormalige muzikaal leider Gene Hardy op saxofoon, plus inspiratie van de jaren ’60 groep The Ventures, en verwijzingen naar Bond films en Hollywoodster Grace Kelly, is ‘Monaco’ een high-energy knaller die Bianca’s gedurfde ideeën weergeeft.

Opgroeiend in Montreal met haar Italiaanse vader en moeder van Britse afkomst, verheerlijkte Bianca James de wilde, vrije levensstijl van de Italiaanse en Franse Riviera en de swingende rock ‘n’ roll scene van Londen in de jaren zestig. Ze zong voortdurend en ontwikkelde haar stem door mee te zingen met de klassieke platen die op de platenspeler van de familie draaiden. “Ik droomde ervan in Londen te wonen, naar Parijs of Zuid-Frankrijk te rijden en shows te spelen met een geweldige band. Dat is de droom waaruit dit album is ontstaan.”

‘Monaco’ is de afkomstig van Bianca’s titelloze debuutalbum dat in de zomer van 2023 uitkomt. Beluister ‘Monaco’ via Spotify: https://open.spotify.com/track/4HRD2BrTEu6x1URRLAxrFc?si=2dcf122639074568

https://www.biancajamesmusic.com/

https://www.facebook.com/thebiancajames

https://www.instagram.com/thebiancajames/

https://www.youtube.com/@thebiancajames

https://www.tiktok.com/@thebiancajames

About Jessica de Wal