Deleyaman brengt ‘A Tale’ uit; een voorbode van het nieuwe album The Sudbury Inn

Deleyaman brengt ‘A Tale’ uit; een voorbode van het nieuwe album The Sudbury Inn

Op 9 juni 2023 brengt Deleyaman hun negende studioalbum ‘The Sudbury Inn’ uit. Een collectie van elf liedjes waarvan sommige verwijzen naar de bundel ‘Tales of a Wayside Inn’, van Henry Wadsworth Longfellow uit 1862. De Amerikaanse dichter baseerde zijn teksten op de waargebeurde verhalen van zeven reizigers die zich rond de open haard verzamelden van de Wayside Inn, in Sudbury, Massachusetts.

De eerste single van ‘The Sudbury Inn’ is de track ‘A Tale’. Een muzikaal sfeermaker over de verhalen van de bezoekers van de The Sudburry Inn.

De muziek van Deleyaman is moeilijk in één genre te vatten. De sound varieert van postpunk tot Anatolische mystiek, van donkere ballads tot existentiële poëzie, van impressionisme tot minimalisme.

Deleyaman werd in 2000 opgericht door de Amerikaanse multi-instrumentalist Aret Madilian en de Franse zangeres Beatrice Valantin. Ze hebben sindsdien negen studioalbums uitgebracht en hebben verschillende keren door Europa en Noord-Amerika getourd.

Critici onderstrepen Deleyaman’s emotionele, minimalistische en elementaire benadering van muziek maken. De bandleden van Deleyaman hebben verschillende culturele achtergronden en hun muzikale invloeden zijn dan ook enorm divers.

Van oude Anatolische muziek naar ambient, postpunk, tot experimentele en coldwave. Hun raadselachtige geluid treedt ver buiten de grenzen van de mainstream pop – en rockmuziek. Deleyaman volgt een eigen pad en houdt geen rekening met de huidige trends in de muziekindustrie.

“The Sudbury Inn” komt uit op 9 juni 2023. Na de release volgt een reeks Europese concerten.

Bezoek de website van Deleyaman voor meer informatie over de band: https://www.deleyaman.com/

About Jessica de Wal