Meadowlake kondigt albumrelease aan met nieuwe single ‘War’

Meadowlake kondigt albumrelease aan met nieuwe single ‘War’

‘War’ is de vierde single van het op 11 mei te verschijnen debuutalbum van de band Meadowlake. Met deze single laat de band zien een zeer divers scala aan songs te hebben. Singles ‘No Tomorrow’ en ‘Hot Punch’ zijn uptempo en ‘Heavy’ is duidelijk door shoegaze geïnspireerd, ‘War’ is een moment van rust. Een muzikaal sterk liedje, dat je na het eerste refrein meevoert in de klanken van gitaar, bass en synth-swells.

Nieuwste single ‘War’ is ontstaan toen Meadowlake experimenteerde met alternatieve stemmingen op een gitaar. Al gauw ontstond er een melancholische melodie waar de band erg enthousiast over was en waar direct flarden van teksten bij leken te horen. Eenmaal in de studio kwamen er enkele unieke gitaarpartijen bij, geïnspireerd door- en voor liefhebbers van- gitarist Don Peris. Tekstueel begon ‘War’ als een liedje over een ruzie tussen twee geliefden, maar al gauw werd het veel breder dan dat. Thematisch heeft het sterke overeenkomsten met vorige single ‘No Tomorrow’ dat getypeerd wordt door de zin “fight for what you love”, vechten voor wat je lief is.

Meadowlake viert de release van hun eerste album met een release-show in poppodium Vera Groningen op 11 mei 2018. Daar zal het hele album voor het eerst in z’n geheel live gespeeld worden. Het album is opgenomen in de Dufry Studio in Amsterdam en in de Mailmen Studio in Utrecht onder productie van Minco Eggersman.

Beluister ‘War’ via Spotify: https://open.spotify.com/album/3QyRCyY9QWoYBNf5QgVrk3?si=o-F6KNHGSsy89jgB8HC5IQ

Bekijk de clip van ‘War’ via Youtube: https://youtu.be/vzEcUz4NaJk

About Jessica de Wal