Nieuwe single van Itchy Teeth neemt luisteraar mee op muzikaal pleziertochtje

Nieuwe single van Itchy Teeth neemt luisteraar mee op muzikaal pleziertochtje

9e4cd3_ebf86b06af144be8af1b75fbae04ba79

‘Time Machine’ is de eerste single van het nieuwe album waaraan de Britse band Itchy Teeth momenteel de laatste hand legt. Het geluid van Itchy Teeth is onmiskenbaar beïnvloed door de alternatieve Britse rock. De band geeft een persoonlijke draai aan dit klassieke genre met catchy melodieën en harmonieën die de luisteraar mee nemen op een muzikaal pleziertochtje.

Hoewel de vier muzikanten nog jong zijn, klinkt hun muziek soms behoorlijk doorleefd. Ze combineren gitaarpop met trippy en avant-gardistische invloeden. Itchy Teeth maakt muziek voor mensen die niet volwassen willen worden, niet kunnen slapen, niet zonder mobiele telefoon kunnen en altijd door willen gaan.

‘Time Machine’ komt uit op 13 mei 2016. De single is vanaf nu verkrijgbaar als pre-order via iTunes. Check hier een live versie van ‘Time Machine’ die Itchy Teeth onlangs speelde bij The Ayala Show.

Itchy Teeth is de nieuwste telg van het Nederlands/ Italiaanse label Fourtwenty Records. De band tourt in het voorjaar en de zomer door Europa om de release van het aanstaande album te promoten.

www.itchyteeth.co.uk

www.facebook.com/itchyteeth

www.fourtwentyrecords.com

About Jessica de Wal