Nemesea streamt luistersessie nieuw album ‘Uprise’ live via Youtube en Periscope

Nemesea streamt luistersessie nieuw album ‘Uprise’ live via Youtube en Periscope

5ffcb95a-76b2-4edd-a984-836de269971d

‘Uprise’ is het vierde studioalbum van Nemesea, dat op 29 april wereldwijd uitkomt. Op zondag 24 april trakeert Nemesea fans uit Nederland, Italië en Frankrijk op een exclusieve luistersessie in de Giesound Studio van Guido Aalbers in Zwolle, de studio waar ‘Uprise’ opgenomen werd. De luisteressie zal live worden gestreamd via Youtube  en Periscope tussen 13.30 uur en 15.30 uur. ‘Uprise’ is het eerste nieuwe Nemesea album in vijf jaar. De 14 songs op het album laten de collectieve en individuele groei van de bandleden horen.

Op ‘Uprise’ klinkt Nemesea precies zoals de band het voor ogen had. Het is dan ook het product van een band die verandering omzette in verbetering.  Zangeres Manda Ophuis hervond het vertrouwen in haar eigen kunnen. “Ik heb geleerd veel dichter bij mijn gevoel te komen en dat hoor je terug in een diepere emotionele laag. Breekbaarder, puurder. Ik ben als mens veranderd en mijn rol in de band is verschoven van frontvrouw naar zangeres. Daar voel ik me prima bij.” Gitarist HJ de Jong vindt dat op ‘Uprise’ zijn beste liedjes staan. “Ik ben beter geworden in songwriting en de muzikale invulling van de liedjes. Ik werk nu volledig vanuit mijn gevoel in plaats van de techniek.”

“De liedjes gaan over hoe je zo sterk mogelijk uit een situatie kunt komen waar je niet zelf voor gekozen hebt. We hebben ons steeds meer ontwikkeld van een metalband naar een liedjesband”, aldus HJ. “De muzikale voorkeuren liggen binnen Nemesea behoorlijk ver uit elkaar, maar dit album bevat meer dan voorheen invloeden van ons allemaal. Het nastreven van airplay ervoeren we daarbij als een beperking, we gingen juist op zoek naar wat wij zelf de beste sound vonden. Mede door de gedachte aan radio los te laten, is ‘Uprise’ een toegankelijk rockalbum geworden.”
“Je hoort meer een band”, vat basist Sonny Onderwater samen, “het is meer Nemesea.”

‘Uprise’ is vanaf 29 april 2016 wereldwijd verkrijgbaar via de bekende kanalen. Eerste single ‘Forever’ is eerder in april uitgekomen en inmiddels goed voor meer dan 66.000 Youtube views.

Links
www.nemesea.com
www.facebook.com/nemeseaofficial
www.twitter.com/Nemesea
www.instagram.com/nemeseaofficial
www.youtube.com/user/nemeseaofficial

6172755f-0fc3-4469-9ba8-f872d1ff6190

About Jessica de Wal