Deleyaman biedt tegenwicht aan de snelheid van het digitale tijdperk

Deleyaman biedt tegenwicht aan de snelheid van het digitale tijdperk

a2952103671_16‘The lover, The stars & The citadel’ is het zevende album van Deleyaman, de release staat gepland voor november 2016. Het album bevat elf nummers en een bijzondere gastrol van Brendan Perry (Dead Can Dance). Hij speelt de Griekse op ‘Escape’ en heeft de percussie van ‘Autumn Sun’ voor zijn rekening genomen.

Deleyaman bestaat uit zanger en multi-instrumentalist Aret Madilian en zangeres Beatrice Valantin. Samen produceerden ze het album in hun landelijk gelegen studio in Normandië. Madilian heeft bijna alle instrumenten zelf ingespeeld zodat hij kon genieten van volledige artistieke en muzikale vrijheid.

Zowel Aret en Beatrice zijn autodidacte muzikanten met verschillende culturele achtergronden. Aret heeft een Grieks-Armeense achtergrond en groeide op in Californië, Beatrice is van Franse komaf. Deze combinatie zorgt voor de bijzondere alchemie van Deleyaman. Hun unieke muzikale universum wordt gevormd door oprechtheid en een veelzijdige belevingswereld.

De muziek van Deleyaman biedt een tegenwicht aan de snelheid van het digitale tijdperk en de oppervlakkigheid van de consumptiecultuur. Het is muziek die je laat nadenken en laat realiseren dat tijd het kostbaarste goed is. De teksten op ‘The lover, The stars & The citadel’ zijn geïnspireerd door thema’s als liefde, eenzaamheid en opstand. Van de elf nummers zijn er drie in het Frans gezongen door Beatrice.

Twee Deleyaman tracks maken onderdeel uit van de soundtrack van de film ‘Rouges sont les rêves’. De film is geregisseerd door de Franse nouvelle vague actrice Fanny Ardant. Gerard Depardieu is te zien in één van de hoofdrollen. De film komt begin 2017 uit.

‘The lover, The stars & The citadel’ komt in de Benelux uit op 18 november 2016. De distributie is in handen van Sonic Rendezvous.

www.deleyaman.com

www.facebook.com/deleyaman

About Jessica de Wal