‘In Too Deep’ album release show op 26 januari in Paradiso

‘In Too Deep’ album release show op 26 januari in Paradiso

Dési Ducrot combineert haar liefde voor hedendaagse pop met een vintage americana sound van dobro’s en lap steel. Een spannende combinatie die zorgt voor 12 aanstekelijk popsongs die samen debuutalbum ‘In Too Deep’ vormen. Het album komt op 26 januari 2018 uit, de release wordt gevierd met een concert in Paradiso.

‘In Too Deep’ biedt een fijn scala aan songs; van kleine gitaarliedjes, een piano ballad, een liedje dat recht uit de jaren ’70 lijkt te komen, tot grootse popproducties met dobro hooks. Rode draad op het album is de stem van Dési, die “twangy” klinkt en ervoor zorgt dat de Americana roots van de zangeres altijd terug te horen zijn.

Vier jaar werkte de van oorsprong Zeeuwse zangeres samen met Marg van Eenbergen (o.a. Seedling en GRAM) aan ‘In Too Deep’. De producer ontdekte Dési via Soundcloud. Ze raakte onder de indruk van het liedje ‘Mud’ dat Desi in haar woonkamer had opgenomen met alleen gitaar en stem.

Het duurde even voordat Ducrot en Van Eenbergen de sound van ’In Too Deep’ hadden gevonden. Toen Dési het liedje ‘Dont Tell Me You’re a Poet’ schreef, beseften ze dat de “sweetspot” gevonden was. Het tweetal creëerde een sound waarin dobro’sechte strijkers en een dikke beat worden gecombineerd. Dési en Marg slagen erin om een unieke sfeer op te roepen door elektronische popinvloeden te combineren met traditionele americana instrumenten. “Dusty Springfield drama”, noemt Ducrot het.

Nog zonder budget maar gewapend met goede muziek en ‘balls’ waar nodig, deden Dési en Marg een beroep op muzikanten uit de Amsterdamse scene, die inmiddels deel uitmaken van Dési’s vaste liveband. Daarnaast leverden gastmuzikanten zoals Douwe Bob Posthuma op lapsteel en zanger Michael Devlin (Guild of Stags) nog wat extra magic. Met behulp van een violist en celliste werd een grote, orkestrale sound neergezet, en zelfs Habiba Doorenbos wist haar harp de studio in te proppen voor twee songs.

De liedjes, die Dési allemaal zelf schreef, ontstonden na een ‘Thelma & Louise’-achtig avontuur door Amerika. Een pelgrimstocht, zij het met meer bier en lippenstift, door het land van idolen Stevie Nicks en Lucinda Williams. ‘In Too Deep’ is als een autobiografisch verslag van Dési’s ‘coming of age’. ”Het album is een viering van de schoonheid van imperfectie”, vertelt Dési. “Grappig genoeg schrijf ik de mooiste liedjes als ik over de lelijke dingen durf te schrijven”.

Singles ‘Heart On Your Arm’, ‘Don’t Tell Me You’re a Poet‘, ‘In Too Deep‘ en ‘To Gold‘ werden goed ontvangen. Liveoptredens bij Leo Blokhuis, Radio 2/ Roodshow, Omroep Zeeland en BNR volgden. Afgelopen december stond Dési in de finale van de Amsterdamse Popprijs.  Daarnaast heeft Dési het met haar bombastische live showt tot de kwartfinale van de Grote Prijs 2017/ 2018geschopt.

De album-releaseshow staat gepland voor 26 januari in de kleine zaal van Paradiso, inclusief de zes man/vrouw-sterke live band, met lap steel, dobro en toetsen. De band heeft grootse plannen voor deze show. Want een eerste indruk maak je maar één keer. En deze band gaat big, en nog lang niet naar huis.

Facebook: www.facebook.com/desiducrot/

Kaartverkoop Paradiso: https://www.paradiso.nl/nl/programma/desi-ducrot/23013/

About Jessica de Wal