John Canoe presenteert EP ‘Actorboy’ in januari 2016

John Canoe presenteert EP ‘Actorboy’ in januari 2016

canoe_25

John Canoe is een surf-garage rock trio uit Rome. Hun toevluchtsoord is een oude garage in de historische Romeinse wijk Testaccio. Het jachtterrein van John Canoe strekt zich uit van rokerige kroegjes en poppodia tot gerenommeerde Italiaanse festivals als Arrezo Wave en Zanne Festival.

John Canoe bestaat sinds eind 2014 uit Jesse Germano (gitaar en zang), Stefano Padoan (drums en zang) en Mario Bruni (basgitaar en zang). Frontman Jesse heeft Australische roots en deed de nodige studio ervaring op als assistent engineer in de Forum Village in Rome. Forum Village werd in 1969 opgericht door Ennio Morricone en Luis Bacalov, en is al bijna 5 decennia één van de beste studio’s van Italië.

In januari 2016 komt John Canoe’s eerste EP ‘Actorboy’ uit via Four Twenty Records | Bomba Dischi. ‘Actorboy’ bestaat uit 5 tracks met een duister randje.

Het intro is een instrumentaal stukje muziek dat het idee achter deze EP introduceert; een krachtige zenuwschok.

‘Beer And Pills’ is een hysterisch liedje dat gaat over de een meisje dat zich in de gevaren van alcohol en drugs stort en daarin anderen meetrekt.

Eerste single‘Nervous Breakdown’ laat de energie horen van “Actorboy”. Als een onzichtbaar monster dat al schreeuwend de luisteraar meesleurt in een zenuwinzinking.

‘Start To Move’ gaat over de ultieme party waar iedereen uit zijn dak gaat “and no fucks are given”.

‘Untitled Mood’ is de afsluiter van de EP. Het is een bevreemdend romantisch verhaal dat voortkwam uit onzekerheid en verwarring.

‘Actorboy’ is een korte maar krachtige EP die laat horen dat een positieve vibe heel goed samen kan gaan met een duister rafelrandje.

Actorboy LowRes

About Jessica de Wal