Laat je meeslepen door het debuutalbum van I Wear* Experiment

Laat je meeslepen door het debuutalbum van I Wear* Experiment

i_wear_experiment_flames_compact_2-by-renee-altrovI Wear* Experiment is een dynamisch electro trio uit Tallinn (Estland), dat experimenteert met filmische soundscapes. De band begon met maken van elektronische popmuziek met als doel het terugbrengen van pit en agressiviteit, omdat ze het gevoel hadden dat die twee een beetje aan het verdwijnen waren in het genre.

I Wear* Experiment combineert edgy beats en synths met gracieuze vocalen zoals we die kennen van bijvoorbeeld Florence and The Machine. Naar aanleiding van hun optreden op het Positivus Festival (het grootste festival van de Baltische staten, waar onder andere ook The Prodigy, M83, Iggy Pop, Avicii en Martin Garrix optraden) deze zomer, werd de band gekozen als “Top 5 Must See Artist” door de Estlandse media.

In het voorjaar van 2016 werd I Wear* Experiment door de Britse act Hurts gekozen om het voorprogramma van hun Europese tour te doen. Tijdens de Tallinn Music Week in mei van dit jaar werd I Wear* Experiment door journalisten en muziekindustrie professionals bekroond met de “Go Change The World Award”. Deze prijs wordt uitgereikt aan artiesten die de grootste potentie hebben om internationaal door te breken.

Voordat de band hun debuut album ‘Patience’ opnam, brachten ze 3 EP’s uit die hen in Estland uitverkochte shows en veel media aandacht opleverden. Afgelopen jaar heeft I Wear* Experiment, aangemoedigd door alle positieve reacties, hun debuutalbum ‘Patience’ opgenomen.

‘Patience’ komt op 11 november 2016 in de Benelux uit via Rough Trade. Eind dit jaar vertrekt I Wear* Experiment naar China en Japan om daar te touren. Voor die tijd komt de band naar Nederland voor een tweetal shows.

Vrijdag 11 november – Hall Of Fame – Tilburg

Donderdag 17 november – Winston – Amsterdam

www.iwearexperiment.com

About Jessica de Wal