Leer Tim Schou kennen via zijn goudeerlijke debuutalbum ‘HERO / LOSER’

Leer Tim Schou kennen via zijn goudeerlijke debuutalbum ‘HERO / LOSER’

Zeven jaar als globetrottende troubadour, couch-surfer en songwriter komen op 9 april samen met de release van het debuutalbum, ‘HERO / LOSER’, een persoonlijk document van zelfreflectie over een bijzondere reis.

Het verhaal van ‘HERO / LOSER’ begint in 2014 als Tim Schou zijn appartement verkoopt. Hij trekt met zijn muziek de wijde wereld in, gedreven door zijn droom om van de muziek te kunnen leven. Nu, in 2021, nadert dit hoofdstuk het einde; met een aankomend album, een gelukkig leven met zijn Amerikaanse verloofde en een nieuw appartement in Kopenhagen, volledig gefinancierd door de muziek.

Tijdens zijn reizen heeft Tim honderden nummers geschreven met songwriters over de hele wereld. Door een zorgvuldig selectieproces is het album ‘HERO / LOSER’ ontstaan. De elf nummers op het album zijn geïnspireerd op ervaringen en mensen die hij onderweg heeft ontmoet. ”Tijdens mijn couchsurf dagen probeerde ik mezelf en mijn geluid te vinden en deze zoektocht hoor je terug op het album. Met als resultaat elf persoonlijke en authentieke verhalen waar ik heel trots op ben. Want het zijn meer dan alleen liedjes, ze vormen het bewijs dat ik kon doen wat ik wilde doen ”, zegt Tim.

Met rake metaforen zingt Tim over liefde, zelfbewustzijn, over reizen, vrienden en vriendinnen, over fuck-ups en break-ups en al die dingen die meemaakt als je durft te dromen en het leven omarmt met een open hart. Van een turbulente kalverliefde die wordt herbeleefd in het duet ‘Mad Love’, mede geschreven door Ella Henderson, tot de droom om beroemd te worden in ‘Holly’ en de verleidingen van een leven in Los Angeles waar Tim zijn verloofde ontmoette op ‘Where You Are’. ”Ik vond ‘HERO / LOSER’ een passende albumtitel,  aangezien mijn reis een mix van ups en downs was. Soms voelde ik me een gigantische verliezer en gaf ik het bijna op maar even later ervaarde ik de kick van op nummer 1 op het winnaarspodium staan. Gaandeweg ontdekte ik dat als je je leven ten volle wilt leven, je moet leren om beide te omarmen; je kunt geen held zijn zonder ook te ervaren hoe het is een verliezer te zijn. Vaak waren het mijn mislukkingen die tot mijn grootste successen leidden”, vertelt de Deense zanger.

Beluister het album via: https://frontl.ink/kb6lmpk

Tim en zijn producers maakten gebruik van de eerste lockdown in 2020 om zich onder te dompelen in de studio en van elk nummer de best mogelijke versie te maken. Samen hebben ze een eigentijds en gelaagd album gemaakt waarop meerdere genres een plekje vinden, met de nadruk op het authentieke singer-songwriterschap van Tim. “Tim beweegt zich tussen veel verschillende muziekgenres. We hadden een grote en veelzijdige demopool om de nummers uit te kiezen, en daarom was het belangrijk voor ons om samen een ​​richting te kiezen en een consistent geluid neer te zetten. Met als focuspunt de karakteristieke stem van Tim, zijn liefde voor de gitaar en de verhalen die hij vertelt”, leggen producers Søren Christensen en Andreas Ringblom uit.

De albumcredits omvatten maar liefst 14 co-schrijvers, 11 co-producers, 15 studiomuzikanten en 2 grafische ontwerpers. Met Søren Christensen en Andreas Ringblom aan het roer, dragen alle betrokkenen bij aan het ​​compositorische en stilistische kwaliteitsstempel van het album. Het resultaat is niet alleen een verzameling van geweldige nummers, het is een artistiek en muzikaal statement voor iedereen die wil genieten van goede muziek.

‘HERO / LOSER’ wordt op 9 april 2021 uitgebracht op vinyl en digitaal via Iceberg Records.

https://www.facebook.com/timschoumusic

About Jessica de Wal