Marynka maakt “soundtrack for selfcare” getiteld ‘Red Moon’; hoopgevende muziek voor bange tijden

Marynka maakt “soundtrack for selfcare” getiteld ‘Red Moon’; hoopgevende muziek voor bange tijden

Tijdens één van de warmste dagen van 2018 nam Marynka haar album ‘Red Moon’ op. Vandaag, tijdens de eerste hittegolf van 2020 is ‘Red Moon’ beschikbaar op alle streamingplatforms.

https://songwhip.com/marynka/red-moon

Goed voor jezelf en je naasten zorgen en de tijd nemen om tot rust te komen zijn in de huidige, moeilijke tijden belangrijker dan ooit. Marynka gelooft in de helende kracht van muziek en wil dit graag delen met haar publiek. Ze brengt daarom haar “soundtrack for selfcare” uit, het album ‘Red Moon’. Het is het eerste solo piano album van de Nederlands-Russische artiest.

‘Red Moon’ bestaat uit dertien pianostukken die prettig in het gehoor liggen en de luisteraar tot zichzelf laten komen. De singles ‘Spiral To Heaven’, ‘Swancloud’, ‘Dismay Waltz’ en ‘Prelude’ (samen goed voor meer dan 285.000+ plays) zijn te beluisteren in de populaire Spotify-playlist ‘Calm & Focused’, waarin ze zich bevinden in het gezelschap van onder andere Joep Beving, Jacco Wynia, Nils Frahm en Ludovico Einaudi. De nieuwe single ‘Dismay Waltz’ speelde Marynka op haar vleugel tijdens een 2,5 uur durende set ter ere van de zeventigste verjaardag van het Gorkipark in Moskou.

‘Red Moon’ is opgenomen tijdens de langste Maansverduistering van deze eeuw, in de zomer van 2018. Marynka speelde de stukken thuis in met acht microfoons die werden opgenomen. De productie van ‘Red Moon’ is in handen van Maxim Chapochnikov.

De composities van Marynka zijn niet-lineair. Ze evolueren in een multidimensionale ruimte met een eigen zwaartekracht, waardoor de ervaring van tijd en ruimte verandert. Ze speelt rond een muzikaal geraamte, waar omheen de muzikale draden worden geweven. Marynka vult de muziek met bewondering voor het moment, zodat zelfs de tijd van zijn eigen flow kan genieten. Net als bij meditatie kunnen de luisteraars zichzelf onderdompelen in een diepe emotionele toestand en hun ziel bevrijden van het dictaat van het intellect.

Marynka is geïnspireerd door de muzikale mystiek van Alexander Scriabin. Haar pianostukken doen denken aan Satie en Debussy, maar ook aan de componisten George Gurdjieff & Thomas de Hartmann.

In plaats van de standaardfrequentie 440 HZ, is Marynka’s piano gestemd op 432 HZ. Veel mensen ervaren een instrument dat is gestemd op deze frequentie als rustgevend en prettiger in het gehoor, als een gevoel van thuiskomen. Er wordt daarom ook wel gesproken van “de klank van het Universum” of de “Ohm frequentie”.

‘Red Moon’ komt uit op 26 juni 2020. De release wordt gevierd met een ligconcert voor 30 personen in Atelier Schinkel in Amsterdam.

Meer informatie:
www.marynkanicolai.com
www.facebook.com/MarynkaNicolai

About Jessica de Wal