Monophona – The Spy

Monophona – The Spy

Monophona_TheSpy_Cover lowDe Luxemburgse Claudine en Chook kwamen uit twee totaal verschillende werelden toen ze in de winter van 2010 aan een gezamenlijk muziekproject begonnen. Hij ontdekte het dj-en als tiener en maakte al snel naam voor zichzelf, niet alleen als draaitafel kunstenaar, maar ook als drum & bass producer. Zij was een singer-songwriter die tourde met een folk rock band en veel bewondering had voor Tom Waits, Van Morrison en Joni Mitchell.

Zij houdt van akoestische instrumenten, hoe snaren en hout aanvoelen. Hij kan uren achter zijn computer in de studio doorbrengen met het tweaken van geluid, net zo lang tot het tot leven komt en het opbouwen van een deuntje dat alle woorden overbodig maakt.

Ze wisten allebei niets over de muzikale roots en invloeden van de ander maar waren enthousiast over het aangaan van een nieuwe muzikale uitdaging. Het resultaat van deze samenwerking is Monophona, een mix van twee uitersten, elektronisch en intiem, melodieus en vernieuwend. Op het podium worden Claudine en Chook bijgestaan door Jorsch op drums en percussie. Met zijn enthousiasme en brede muzikale kennis voegt hij detail en dynamiek toe aan de set. Voor Monophona is hij van onschatbare waarde.

Internationaal heeft Monophona inmiddels al de nodige successen geboekt. Zij hebben geopend voor acts als Fink, Poliça, Elektro Guzzi en Daughter en deel uitgemaakt van menig festival line- up. Ze stonden onder andere op Eurosonic, c / o Pop in Keulen, Reeperbahn Festival in Hamburg, The Great Escape in Brighton en Sziget in Boedapest.

Monophona’s debuutalbum ” The Spy ” komt in de Benelux uit via Pias/ Rough Trade in mei 2014.

Online: www.monophona.com
Luisteren: soundcloud.com/monophona
Kijken: www.youtube.com/user/Monophona

About Jessica de Wal