Autoviolet komt met tweede single ‘Pearl’

Autoviolet komt met tweede single ‘Pearl’

PearlAfgelopen zomer bracht de Canadese rock band hun debuutalbum ‘AutoViolet’ uit. Het album en de eerste single ‘Falling’, een eerbetoon aan de Nederlands-Canadese Playmate Dorothy Stratten, werden goed ontvangen.

Inmiddels is ‘AutoViolet’ in heel Europa uitgebracht en komt de band met de tweede single ‘Pearl’. Een meeslepende rock track die goed weergeeft waar AutoViolet voor staat.

‘Pearl’ is een ode aan het moment waarop we het gevoel hebben alle controle kwijt te zijn en worden gedwongen om de waarheid onder ogen zien, hoe pijnlijk ook. Het nummer gaat over de strijd tussen perceptie en werkelijkheid en geeft een kijkje in de psyche van zangeres Amy Arsenault als de betekenis van het alom bekende gezegde ‘it’s all in your head’ tot haar doordringt.

‘Pearl’ volgt het spoor van diepe emoties tot het moment van helderheid. De uiteindelijke les is dat we onze ware kern niet zullen vinden als we in de gevangenis van onze gedachten blijven.

Beluister ‘Pearl’: https://soundcloud.com/autoviolet/pearl-single/s-SxMAf of http://www.youtube.com/watch?v=xVE-YY1ockk.

In De Ban Van over ‘Pearl: “Met haar heldere stem brengt Amy Arsenault het nummer tot grote hoogte.”

White Room over ‘Pearl’: ”AutoViolet verbindt de elementen van rock en electronica met elkaar. ‘Pearl’ is een nummer waarin je ook rust hoort, waar mooi op in wordt gespeeld door Amy Arsenault. Haar heldere vocalen doen denken aan Amy Lee.”

About Jessica de Wal