Robby Valentine albumreleaseshow op 16 juni in P3 Purmerend

Robby Valentine albumreleaseshow op 16 juni in P3 Purmerend

‘The Alliance’ is de titel van het elfde studioalbum van Robby Valentine. Het album komt uit op 16 juni 2018. Traditiegetrouw viert Robby deze release met een concert in P3, Purmerend. Hij zal daar optreden met zijn band, waar tijdens de twee uur durende show zowel nieuwe songs van ‘The Alliance’ als eerder werk de revue zullen passeren.

Meer informatie en kaartverkoop via: https://www.p3purmerend.nl/agenda/robby-valentine-albumrelease/.

Wereldhit

Robby Valentine scoorde met zijn debuutsingle ‘Over And Over Again’ begin jaren ‘90 een gigantische wereldhit die de meeste mensen ook nu nog spontaan meeneuriën. Zijn debuutalbum bracht hem een Zilveren Harp en een succesvolle carrière in Japan. Na de release van zijn tiende studio album ‘Bizarro World’ in 2014 en de daaropvolgende Bizarro World Tour met optredens in Japan, Duitsland, Engeland en Nederland bleef het een tijd stil rondom de multi-instrumentalist.

Ernstige ooginfectie

Na eerst gekampt te hebben met een writer’s block, werd Valentine in 2016 getroffen door een ernstige ooginfectie waarbij hij 75 procent van zijn zicht verloor. Er volgde een donkere periode waarin Robby moest leren om te gaan met de gevolgen van de ooginfectie. Niet alleen in het dagelijks leven, zoals niet meer kunnen autorijden, maar ook in de studio; knoppen en displays waren alleen nog met behulp van een grote loep te gebruiken. Deze tegenspoed weerhield de artiest er niet van zijn nieuwe album ‘The Alliance’ volledig zelf te produceren en in te spelen.

‘The Alliance’

‘The Alliance’ bestaat uit tien nummers, variërend van heavy songs tot rustigere liedjes. Zoals altijd laat Valentine’s muziek zich niet in een hokje duwen. Wat al de nieuwe nummers met elkaar gemeen hebben is dat ze de afgelopen jaren van het leven van Robby samenvatten; van de liefde voor zijn inmiddels 6-jarige dochter, tot aan de intense depressies die hem teisteren, van complottheorieën tot aan de recalcitrante eerste single ‘Soldiers of Light’. De single is zoals veel andere nummers op het nieuwe album, en net zoals de rode draad op voorganger ‘Bizarro World’, een oproep om vooral te staan voor wie je bent, en dit niet te verloochenen voor wie of wat dan ook.

Trouw blijven aan wie je bent 

Meer dan ooit roept Robby op ‘The Alliance’ de luisteraar op om trouw te blijven aan zichzelf. Iets waar hij zelf gedurende zijn hele carrière de belichaming van is. Met zijn liefde voor David Bowie, Freddie Mercury en John Waite, werd Valentine als artiest geboren in de glamrock-tijd. Begin jaren negentig maakte de opkomst van de grunge een einde aan de populariteit van de glamrock en hairmetal. Omdat de zanger weigerde zijn haar kort te knippen en een hip spijkerjasje aan te trekken, haakte het Amerikaanse platenlabel Polydor af.

De comeback van Robby Valentine

Anno 2018 vindt de muziek van Robby nog steeds gretig aftrek in landen als Japan, Duitsland en Engeland. Sinds de release van ‘Bizarro World’ vier jaar geleden en de nieuwe single ‘Soldiers of Light’, neemt de belangstelling voor Robby in thuisland Nederland ook toe. Recente optredens in de Roodshow op NPO Radio 2 en in de Ochtendshow van Giel Beelen op Radio Veronica hebben er voor gezorgd dat er steeds meer over de ‘comeback’ van Robby Valentine wordt gesproken. De verwachtingen rondom ‘The Alliance’ zijn dan ook hooggespannen.

Robby Valentine – ‘The Alliance’ albumreleaseshow P3, Purmerend 
16 juni 2018
Zaal open 20.30 – Aanvang: 21.00
Kaarten voorverkoop € 16,70 – Kaarten deur € 19,20

www.robbyvalentine.com
www.facebook.com/robbyvalentine/

About Jessica de Wal