Stillwave: ongehinderd, eigenzinnig en internationaal gefocust

Stillwave: ongehinderd, eigenzinnig en internationaal gefocust

Drie studenten vinden elkaar in muziek en veroveren de wereld met kunde en kwaliteit

Stillwave promo pic

De drie jongens van Stillwave kwamen elkaar 2 jaar geleden tegen in het Utrechtse studentenleven. Volledig autodidact op muzikaal gebied en niet gehinderd door enige kennis van de muziekindustrie besloot het trio een band te starten en de wereld in te trekken hun muziek. Na het afronden van hun masters zullen de jongens zich deze zomer volledig op de muziek storten.

Stillwave is een jonge, ambitieuze band die bestaat uit zanger en bassist Marcel Jongejan, gitarist Michaël van Putten en drummer Adriaan Hogervorst. Het trio maakt muziek recht vanuit het hart en slaagt er met slimheid en kunde in hun muziek bij een breed en internationaal publiek op te laten vallen. Sinds de oprichting in 2012 bouwt Stillwave met een sneltreinvaart aan hun naams-bekendheid. De band speelde meer dan 60 shows in bekende zalen als Tivoli De Helling, Simplon en De Peppel en brengt op 22 mei hun zelfgetitelde EP Stillwave uit. Dit wordt gevierd met een releaseparty in Ekko. Bevriende acts Bodypolitics en Jor Mesin delen het podium met Stillwave.

De release wordt voorafgegaan door een pre release tour in Engeland met shows in Liverpool, Manchester en Londen. De shows in Engeland zijn een logisch gevolg van de internationale focus die Stillwave heeft. Single ‘Modes Of Transport’ beleefde in april de première op het hippe Berlijnse blog Nothing But Hope And Passion en werd ook opgepikt door diverse Engelse Blogs (Little Indie BlogsGetting Near Dawn en Backseat Mafia).

Het geluid van Stillwave is een rauwe en oprechte mix van alternative, new wave, post-punk en shoegaze. In reverb gedrenkte gitaren, karakteristieke zang en krachtige drums in combinatie met elektronica en synthesizers kenmerken het geluid van Stillwave. Recent werd de band vergeleken met The National, Tindersticks, Slowdive en Interpol.

www.stillwavemusic.com

www.facebook.com/stillwavemusic

https://soundcloud.com/stillwave

https://twitter.com/stillwave

About Jessica de Wal